Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ gravid vecka 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

Tisdag den 21 Februari 2017 - Vecka 4 (3+6)
Första veckan som gravid och den har nog varit mer normal än någon av de senaste veckorna. Det är som jag sa till Filip igår kväll "Vad ska jag göra nu?". Jag är gravid men jag känner mig inte alls gravid och livet bara fortsätter som vanligt. Jag som trodde att jag skulle ligga död i sängen av alla gravidsymtom man skulle ha! De enda symtom jag har och som jag nu i efterhand kan tänka mig är kopplad till graviditeten är att jag nyst ca 10 gånger om dagen sedan i lördags och om jag har räknat ut allt rätt är det ungefär runt den tiden som ägget borde ha fäst i min livmoder! Skumt va? Har faktiskt läst om andra som har börjat nysa många gånger om dagen utan anledning när de blivit gravida och jag är nog en av dem jag också haha... Annars har jag en pirrig känsla/molande värk som kommer och går i nedre delen av magen. Absolut inte så att jag har ont men jag känner mig nästan lite nervös från och till under dagen. Sen ömmar mina bröst lite men inte mer än vad de brukar göra när mensen är på väg. Idag är jag alltså på BIM-3 om jag räknat rätt och jag är fortfarande förvånad över att graviditetstesten har kunnat ge utslag redan! Jag har en app som beskriver bebisens storlek och just denna veckan är bebis bara lika litet som ett vallmofrö. Nu längtar jag tills måndag nästa vecka då jag ska till läkaren och få det hela bekräftat på riktigt även fast jag känner att Clearblue testet jag tog igår var en nog bekräftelse det!

Förresten så började jag och Filip diskutera namn igår när vi gick och la oss. I och med att denna graviditeten är ganska efterlängtat har vi redan hunnit diskutera namn tidigare men jag kan säga at vi INTE är överrens om verken tjejnamn eller killnamn haha... Men vi kom fram till igår att om barnet ska ha Filips efternamn så är min röst gällande tilltalsnamnet på barnet starkare så länge Filip inte tycker det är alladels för gräsligt! Kan säga att jag har ett flicknamn jag känner 100% för men killnamn är jag osäker på. Vill inte ha ett allt för vanligt namn så om ni har tips och idéer på något ovanligt men vackert kill eller tjejnamn får ni gärna kommentera det här :)

Midjemått: 79cm
Symtom: nyser, pirrig känsla i nedre delen av magen och lite ömmande bröst.

Måndag den 27 Februari 2017 - Vecka 5 (4+5) 
Då har ännu en vecka passerat av denna graviditet och jag har faktiskt varit hos ungdomsmottagningen imorse för att bekräfta det hela. Vet inte varför men jag litar inte på 100% på testen hemma så det var skönt att en som är utbildad kunde ge mig ett positivt svar. Vi gick igenom lite allmänt om graviditeten nu i början och nu vet jag vad jag får äta och vad jag ska försöka undvika :) Mensen dök inte heller upp i fredags som den annars skulle gjort och nu börjar allt kännas mer på riktigt. Jag har sovit mig igenom hela veckan och legat och huttrat och frysit under en filt i soffan. Tydligen är det vanligt att man kan få lite influensa symtomer såhär i början då det är mycket som förändras i kroppen. På tal om förändringar i kroppen har det hänt en hel del på denna veckan! Mitt midjemått har ökat med 2,5 cm och nu förstår jag varför jag tyckte mina byxor kändes lite trånga haha... Men det var som hon på ungdomsmottagningen sa idag, när man inte är gravid ligger livmodern vikt och så fort man blir gravid börjar den veckla ut sig så jag antar att det är det som fått mitt midjemått att ändras så snabbt! Sen har mina bröst svällt upp som två meloner! Filip sa till och med igårkväll att det såg ut som jag precis har gjort silikonimplantat haha!! 

Annars har jag och Filip börjat fundera på när och hur vi ska berätta om denna nyheten för alla våra nära och kära. Filip vill vänta tills vi gjort utltraljud men jag vet att jag inte kommer kunnat hålla mig så länge! Den 4 April när jag är i vecka 11 ska vi på inskrivningssamtal på mvc och gå igenom en hälsokontroll och jag ska få ta massa prover. Sen i veckan 14 förmodligen ska vi på första ultraljudet, det är om 9 veckor, alltså om över 2 månader!! Så länge kan jag absolut inte hålla mig för att berätta. Men vi kom överrens igår om att berätta i slutet av Mars, då har vi ändå passerat 8nde veckan och missfallsrisken minskar. Filip vill vänta tills i alla fall vecka 12 då missfallsriksen minskat ännu mer men jag känner att jag vill att folk i vår närhet ska förstå varför vi är ledsna och jag vill kunna prata ut om det hela med familj och vänner om det nu skulle inträffa. 

Midjemått: 81,5
Symtom: fryser, trötthetskänsla hela tiden, starkare molande värk i magen som kommer och går (ligamentet i livmordern som drar) och stora spända bröst.

Tisdag den 3 Mars 2017 - Vecka 6 (5+6) 
Denna veckan har jag faktiskt inte så mycket att skriva. Jag mår förvånansvärt bra och har gjort sedan jag fick reda på graviditeten förutom min trötthet då. Jag och Filip har varit på vårt första inskrivningssamtal med vår barnmorska där vi gick igenom lite grejer man bör göra och tänka på nu under graviditeten. Visste ni att man ska träna i alla fall 30 minuter så att man i alla fall får upp pulsen varje dag? Att man ska äta fisk minst 3 gånger i veckan? Att man ska äta ett halv kilo frukt eller grönt om dagen? Jag hade ingen aning om detta och jag har försökt följa det så gott det går sedan jag fick reda på det. Barnmorskan tyckte jag skulle skaffa ett gymkort men så lär det inte bli, 30 minuters gång varje dag får räcka och om jag behöver styrketräna tänker jag göra det hemma på något sätt! Det som är jobbigast nu tycker jag är att inte berätta det för någon, särskilt för våra familjer. Det har varit två helger i rad nu jag har varit med familjen i Älmhult och jag har behövt tacka ner till alkohol och låtsas att jag är lite halvkrasslig (min trötthet). Det värsta är att jag suger på att ljuga och när vi var på kalas i helgen och jag var tvungen att låtsas må dåligt och tacka nej till alkohol kändes det som att alla fattade på något sätt. Kanske är mitt ansiktsuttryck avslöjande? Ska bli kul att fråga alla sen när vi väl berätta om de någonsin anade något! 

Förresten blev jag så himla glad när Filip kom hem från England igår och hade med sig en liten present hem. Men presenten var inte till mig utan till bebisen. Ett sött litet set med tröja och byxor, dör så gulligt!! Innan detta har vi faktiskt köpt en onesie eller vad man kan kalla det från GAP, det var vårt första köp till bebis. Vissa kanske tycker det är dumt att redan börja handla när man bara är i vecka 6 och missfallsrisken är ganska hög i 6 veckor till men tro mig, när man väl blir gravid och get cought up in the moment kan man inte låta bli! :)

Förresten så tog jag ett till gravidtest igår! Kanske är löjligt men jag känner nästan att jag mår för bra för att vara gravid och ville bara försäkra mig om att inget hade hänt sedan senaste testet jag tog! Sen hade jag ett kvar liggandes här hemma i skåpet och kände att där behöver det ju inte ligga och skräpa haha ;) Men visst - gravid 3 veckor+ stod det, wihoo! Förresten så har vi bokat in ett tidigt ultraljud på en privatklinik nu i vecka 9, mest för att vi vill försökra oss om att allt ser ut som det ska och får att vi har tänkt att berätta för våra familjer i den veckan och vill då se att allt är som det ska innan! 

Oj, jag som skrev att jag inte hade så mycket att skriva om denna gången haha... 

Midjemått: 81cm, visst ser min mage mindre uppsväld ut än föreångende veckas bild?
Symtom: Trött, stora bröst och molande värk i magen då och då (precis som föregående vecka)

Måndag den 13 Mars 2017 - Vecka 7 (6+5) 
Då är jag inne i vecka 7 och nu har jag faktiskt börjat känna av att jag är gravid lite mer. Jag mår lätt illa på morgon och kvällen men slipper det resten av dagen. Det är inte så att jag spyr men jag har svårt att få i mig mat då min aptit ligger nere på 0, särskilt vid frukosten. Så jag försöker hålla mig så länge som möjligt och äter inte förens senare vid lunch och då brukar jag kunna vräka i mig! Just nu ska lilla bebis vara lika stort som ett blåbär ungefär och min livmoder ska vara lika stor som en apelsin. 17% av graviditeten har passerat och det är 232 dagar kvar till förlossning. Förlossningen skrämmer mig inte alls än så länge men sen har jag inte läst på så mycket om det heller, kanske blir mer skräckslagen då haha... 

Midjemått: 81,5cm
Symtomer: Lätt illamående på morgon och kväll, hugg i magen flera gånger om dagen som sitter i ca 30 sekunder och ömmande bröst som bara växter (undra vart dem ska sluta haha)

Måndag den 20 Mars 2017 - Vecka 8 (7+5) 
Nu har illamåendet satt igång med buller och brak!! På morgonen är det som värst och jag kan knappt göra någonting för det känns som jag ska kräkas hela tiden. Dock var jag och Filip på apoteket för några dagar sedan och köpte hem åksjuktabletter som vår barnmorska tipsat oss om. Jag tar en precis innan jag går och lägger mig och när jag vaknar på morgonen värker tabletten fortfarande. Så sedan jag började med dem har jag mått lite bättre! Men jag har fortfarande svårt att äta, i alla fall varm mat. Så mackor, yoghurt och fil har varit det jag levt på denna veckan. Annars är det inte så mycket som känns annorlunda. Jag tycker att jag har fått en riktig kula på magen nu, eller kanske inte en kula men min mage är mega svullen och i tighta kläder kan man nog ana något. Ungefär som jag har ätit pizza varje dag i några veckor och gått upp i vikt, så ser det ut haha... Det är bara ett par av mina byxor som forfarande passar att knäppa helt och hållet så måste ut på byxjakt väldigt snart!!

Nu har vi faktiskt berättat om graviditeten för våra familjer. Eller vi har berättat det för min pappa och Filips föräldrar. Mamma och dem i Älmhult får veta till helgen! Pappa tog det jätte bra och blev hur glad som heslt. Jag berättade det för honom när han var här hemma och fikade och sa "pappa det är något jag måste berätta för dig men du får inte säga det till någon annan" varpå han svarade "är du gravid?". Han sa att han kunde se på mig direkt när vi träffades att det var något och så rätt så hade han! Filips föräldrar berättade vi det för igår och jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv innan! Jag har ju i alla fall en aning om hur min egna familj kommer reagera men jag hade ingen aning om hur Filips familj skulle reagera på nyheten. Vi bjöd i alla fall hem dem hit igår på lite middag och när vi satt  soffan allihopa gav Filip dem ett brev och sa "detta är jätte konstigt men vi har fått hem ett brev till oss som är adresserat till er" och där efter fick dem öppna brevet. Det tog en liten stund innan dem fattade något men sen kom glädjetårar och kramar. Är så himla glad över att alla hittils har tagit det så bra som dem gjort och att man verkligen kan se på människor att dem är glada och lyckliga för min och Filips skull!

Midjemått: 83cm
Symtomer: Illamående men kräks inte, kan dock inte äta riktigt pågrund av illamåendet.

Tisdag den 28 Mars 2017 - Vecka 9 (8+6) 
Alltså jag vet inte ens vart jag ska börja denna veckan. Det har verkligen hänt så himla mycket men ska försöka korta ner det så gott det går! Först för främst så har vi varit på ultra ljud och fått höra att allt ser fint och normalt ut och vi fick se ett litet hjärta som slog för fulla muggar. Det var verkligen en lättnad att få veta att allt stod rätt till och det finns bara en där inne så inga tvillingar eller fler denna gången haha ;) Dock flyttade barnmorskan bak mig till vecka 7 vilket jag tycker är jätte konstigt då det i princip är helt omöjligt att jag skulle kunna ha blivit gravid då och även att jag skulle kunna se på testet i vecka 4 att jag var gravid. Men detta var på en privat klinik då dem inte gör så tidiga ultraljud på sjukhusen och min barnmorska på sjukhuset säger att jag är i vecka 9 så det är väl bara att vänta och se till nästa ultraljud vad som har hänt. Så länge tror jag på mig själv och vår barnmorska på sjukhuset, alltså att jag är i vecka 9.

Nu har vi även berättat för min familj och lite släkt på bådas sida. Alla i min familj tog det bra och blev super glada för vår skull och resten av släkten på både min och Filips sida blev glada dem också! :) Tänkte att jag kan berätta mer detaljerat i egna inlägg om när vi berättade om ni är sugna på att höra det?

Jag har fått en stark känsla för att det är en liten kille som ligger i min mage. Det är 50/50 vad folk tror när vi frågar dem men jag har haft en känsla från första dagen att det är en kille och egentligen inte av någon speciell anledning. Men Maja min syster visade mig ett test man kunde göra med bikabronat och kiss. Man skulle alltså blanda lika mycket bikabronat som kiss i en mugg och om det började skumma/bubbla så ska det vara en kille och om det inte reagerar alls så är det en tjej. Testade det och fick världens skum på ytan så än så länge stämmer mina teorier om kön. Mamma har även spått mig med nål i handen. Någon som testat det någon gång? Man ska ha en nål med en tråd på och "doppa" nålen i handen medan man håller i tråden 3 gånger. Om nålen börjar pendla är det en kille och om den snurrar runt i en cirkel är det en tjej. Enligt det testet så blir det också en pojke och nästa gång jag och Filip får barn så blir det tvillingar, en kille och en tjej.

Mitt mående har varit väldigt upp och ner denna veckan. Vissa dagar mår jag inte alls illa och vissa dagar mår jag illa hela dagen. De dagar jag inte mår illa är jag super trött och har ingen ork till något och de dagar jag mår illa har jag energi av någon konstigt anledning. Men annars är allt som det ska. Den 6 April ska vi till barnmorskan och prata igen och hoppas på att jag får väga mig då och se hur mycket jag gått upp hittils haha... Känner mig verkligen fet nu men samtidigt trivs jag i det hur konstigt det än låter! Eller fet kanske jag inte ska säga men jag ser verkligen på min kropp hur mycket den har förändrats under dessa 9 veckor. Frågade Filip om han tyckte jag såg gravid eller bara tjock ut häromdagen och han sa att om man vet om att jag är gravid ser jag gravid ut men för dem som inte vet det så ser jag nog bara tjock ut haha!

Midjemått: 84cm
Symtom: illamående, trött, hungrig men inte alls sugen på matSlänger med en bild på när jag var liten här. Undrar verkligen hur bebisen kommer se ut! Hur lik den kommer vara Filip och hur lik den kommer vara mig. Det kommer ju liksom bli en blandning mellan mig och Filip på något sätt.Här ser ni testet jag gjorde med kiss och bikabronat (sorry ni som är känsliga för kiss) och vårt första ultraljud! Jag trodde verkligen att man skulle se mer än vad man gjorde men vi fick i alla fall se att det var något där inne och att hjärtat slog<3

Tisdag den 4 April 2017 - Vecka 10 (9+6)
Vet ni vad? Jag börjar faktiskt må bättre igen! :) Mitt illamående försvinner mer och mer och blir mildare för varje dag och jag har fått helt ny energi och orkar faktiskt att göra saker och inte tvinga mig själv till att orka. Nu vet alla i både min och Filip släkt om det och alla är jätte glada och förväntningsfulla preics som vi. Filip ställde sig upp och sa det inför alla i min släkt när Linnéa hade kalas för jag vågade inte haha... 

Har inte så mycket mer att skriva om denna veckan! Är lycklig och glad över att jag börjar må bättre och om en vecka och en dag går jag in i vecka 12 och då känns allt mycket säkrare. Men man vet aldrig vad som kan hända på vägen, men alla risker minskar väldigt mycket i alla fall! Tror vi väntar med att berätta för allmänheten till vi har varit på nästa ultraljud och gjort KUB-test som visar på om barnet har någon missbildning. Ska till barnmorskan på torsdag och då kommer vi antagligen få en tid för ultraljud, om inte ska jag fösöka tvinga på dem ett för jag vill verkligen se bebisen igen! Visst kan vi gå till privat kliniken igen, men som sagt litar jag inte helt och hållet på dem...

Har klickat hem ett par urgulliga byxor från tradera med hundmotiv på, 20kr kostde dem så det var ett riktitg kap! Ser ni hur små dem är egentligen? Typ hälften av bonkan haha! 

Midjemått: 85cm
Symtomer: Mycket kissig på natt och morgonen, fortfarande lite illamående men inte alls farligt

Måndag den 10 April 2017 - Vecka 11 (10+5)
Tänk att om bara en vecka är vi förbi den "kritiska perioden" och risken för missfall minskar stort! Just nu har i princip alla symtom gått över för mig så förutom att magen är stor och jag behöver kissa oftare är allt som vanligt. Är lyckligast på jorden över att mitt illamåeende har gått över och jag äntligen kan börja äta normalt igen! Trotts att min mage har blivit hela 5cm större i omkrets sedan jag och Filip i vecka 6 var på inskrivningen hos barnmorskan så har jag gått ner 3kg. Så ni kan bra föreställa er hur illa jag faktiskt mått och hur lite jag fått i mig under 4 veckor nu när jag varit illmående.

På tal om min vikt så vägde jag mig hos barnmorskan när jag och Filip var på vårt andra besök där för 4 dagar sedan. Denna gången var besöket inte lika spännande utan fokus låg på att kolla min hälsa. Jag tog blodprov där 3 provrör fylldes och jag vet inte om jag eller Filip mådde dåligast av att se det haha... En spännande och riktigt rolig grej som hände där var dock att vi bokade in första ultraljudet som kommer ske om bara 2 veckor!! Är så otroligt spänd på att få se den lilla som ligger där inne och om vi har rikigt tur kanske dem till och med kan se könet! :) Kommer vara i vecka 13+5 då och det sägs att man från och med vecka 14 kan se könet.

Förresten!!! En hemsk grej har hänt denna veckan!! När jag jobbade i torsdags och var själv i kassan började jag plötsligt må väldigt väldigt illa och kallsvettas från ingenstans. Helt plötsligt började jag se suddigt och tillslut blev allt helt svart och mina ben gav vika! Jag har svimmat en gång i mitt liv innan och detta kändes precis likadant så efter att ha suttit ner ett tag mådde jag bättre och kunde ta mig upp till personalrummet och andas ut lite i lugn och ro! Var livrädd först att det hade hänt något farligt med bebisen men kom sedan på att Filip berättat att hans kollega hade svimmat flera gånger under hennes graviditet och efter lite googlingar kände jag mig lugnare. Men det var sjukt obehagligt och sedan dess har jag försökt att ta det lite lugnare och inte stressa upp mig för mycket på jobbet. Springa upp och små äta är också bra, behöver ständigt fylla på med mat för att blodsockret inte ska sjunka. 

Midjemått: 86,5cm
Symtom: Kissar oftare och alla andra symtomer sedan innan har avtagit.Alltså nu tycker jag verkligen att kulan på magen har blivit STOR!! Tänk bara vad jag tycker sen när jag är höggravid då haha...

Tisdag den 18 April 2017 - Vecka 12 (11+6)
Woho, vi har tagit oss över vecka 12 och nu känns allt lite lugnare. 9 av 10 missfall sker innan vecka 12 så risken har minskat rätt rejält nu! :) Annars känner jag att tiden bara flyter förbi nu, jag mår bättre igen och har mer ork och energi, i alla fall under dagarna men sen slocknar jag mellan 20-21 om kvällarna haha... Men jag är glad för det som annars har haft ganska svårt för att somna och oftast legat uppe med mobilen till 01 om kvällarna och sen varit som en zombie på morgonen när klockan ringt!

Det enda jag kan tänka på nu är att vi på måndag ska göra vårt första ultraljud utanpå magen! Ultraljud och kominerat KUB-test där man kollar på risken för kromosomfel hos barnet. Jag har googlat runt som en galning på internet och som jag skrev i förra veckan har flera fått reda på könet redan då så jag ber till gud att bebisen ligger rätt och vi kan se om det är en liten kille eller tjej som gömmer sig där inne! 

Förresten så känner jag att min mage har gått ner lite denna veckan, en dag vaknade jag till och med och kände att hela magen var borta och den var platt som innan graviditeten!! Först blev jag lite rädd och chockad för jag tycker det är så mysigt att ha en lite kula där nere men sen blev jag överlycklig och lyckades komma i mina svarta levis jeans som jag inte kunnat få på mig på flera veckor haha!! Men jag antar att det är tarmarna som spökat för mig ett tag och jag har verkigen varit uppsväld som en ballong (särskilt i förra veckan) och nu börjar det lugna ner sig lite :)

Midjemått: 84cm
Symtom: Kissignödig oftare, särskilt på morgonen då jag måste springa på toa så fort jag vaknat! Piggare om dagarna men somnar tidigt om kvällarna och sover gott hela natten.Köpte en vit body till hundbyxorna jag köpt tidigare, jag dör verkligen så sött detta är och ni ska bara se hur små kläderna är!!

Måndag den 24 April 2017 - Vecka 13 (12+5)
Idag har vi varit på ultraljud och KUB-test vilket var något av det mest häftiga och fachinerande jag någonsin gjort! Bebisen var verkligen sjövild när inne i magen och studsade omkring som den var på värsta discot haha... Vi fick se ansiktskonturerna, alla 5 fingrar på varje hand och alla 5 tår på varje fot. Bebisen både vinkade, sög på tummen, gapade, sprattalde omkring och gjorde volter där inne. Det var som att den var överlycklig för att äntligen få visa upp sig och säga hej

Jag och Filip hade bestämt oss för att om allt såg bra ut idag vid ulraljudet så skulle vi gå ut med det till allmänheten så det är precis vad vi gjort nu. Jag är så rörd och fantastiskt glad över alla fina människor jag och Filip har i vår närhet som har grattat och överröst oss med fina ord idag. Det får verkligen mitt hjärta att pumpa över av kärlek<3

Midjemått: 86cm
Symtom: Kissignödig oftare, särskilt på morgonen då jag måste springa på toa så fort jag vaknat! Piggare om dagarna men somnar tidigt om kvällarna. Alltså precis samma symtom som i förra veckan! :)

/Olivia

 

+ bebisen är lika stor som en citron - vecka 14

Desto mer jag tänker på att jag faktiskt har en liten mini människa inuti mig desto mer fascinerad blir jag! Min kropp bygger liksom en helt ny individ som bara var en liten cell från början och som nu faktiskt ser mänsklig ut med organ och allt. Jag är anledningen till att denna lilla människa utvecklas och jag måste se till att den får det så bra som möjligt! Jag delar min mat, energi och sömn med detta lilla liv och den känner till och med av min stress och oro. Därför är det extra viktigt att jag nu lyssnar på min kropp och tar mitt välmående före allt annat. 

Men det är verkligen som att kroppen ställer in sig på att det är en liten bebis där inne och får mig att ändra vissa vanor. Innan åt jag godis och annat skit varje dag i princip (belive me, fråga Filip!!) men sedan jag blev gravid har jag inte alls varit sugen på något onyttigt. Det brukade alltid vara jag som vill äta pizza och köpa hem snacks förut men nu får Filip nästan bönfalla mig om att vi ska äta en pizza på helgen och jag blir nästan irriterad när han köper hem snacks haha... Det är verkligen underligt hur kroppen fungerar!

Ps. imorgon tänkte jag lägga ut inlägget jag skrivit om vecka 4-13. Det är mycket text men även mycket bilder och då har jag även fotat magen varje vecka så man kan se hur den växt! :)Tänk att bebisen är så stor så man kunde haft den i sin hand nu!

/Olivia

+ blivit mörkhårig igen - före & efter bilder

Hej på er!

Har suttit och pluggat hela förmiddagen och har nu tagit en liten paus för att rensa huvudet. Vi har en examinationsuppgift som ska vara inlämnad på måndag och jag vill helst hinna klart med den innan helgen så man kan lägga den åt sidan och ha tankarna på annat :) 

Annars så färgade jag håret igår! Har försökt ljusa upp det hemma själv (ajabaja) och även ifall jag haft i silvershampo i flera timmar har inte det orangea gått bort som det annars brukar göra när jag har färgat det själv. Så igår la mamma i lite slingor på mig och sedan la vi över en kall brun färg efteråt som resulterade i färgen ni ser sedan! Är faktiskt riktigt nöjd även ifall jag egentligen satsade på att bli ännu ljusare. Jag har varit ljus i över 2 år nu så det kan vara kul att gå tillbaka och bli mörkare igen :) Vad tycker ni, före eller efter?/Olivia

+ frågor och svar om graviditeten

Hur ska du göra med skolan när ni ska få barn?
Jag tänker ta ett års uppehåll tills barnet börjar på förskolan. Nu efter sommaren har jag inga planer på att komma tillbaka igen utan jobbar istället så mycket jag orkar den sista perioden innan barnet kommer :) Och när barnet sen börjar på förskolan så fortsätter jag där jag slutade i skolan!

Funderat på namn ännu?
Vi har funderat på flera olika namn och är hyfsat överrens när det kommer till tjejnman. Vi har 3 stycken som vi gillar skarpt :) Killnamn är dock svårare, där har både jag och Filip några namn vi gillar men inget gemensamt namn vi båda känner 100% för ännu! Om ni har tips på ovanligare och fina namn, både tjej och killnamn så får ni gärna komma med förslag :)

Ska ni ta reda på könet?
Ja det ska vi göra :) Filip ville inte att vi skulle göra det först men nu har han ändrat sig och vill också veta vad det är som gömmer sig där inne! Än så länge är bara neutrala kläder köpta som passar både tjej som kille. Hur söta är inte hund byxorna?!

Vilket kön tror du att det är?
Jag är 110% säker på att det är en kille. Har haft en känslan från allra första början och jag säger alltid att "lillebror" ligger i magen till Bonzo haha... Kommer bli förvänad om barnmorksan berättar att det är en liten tjej som ligger där inne, men självklart blir jag glad vad det än är! :) Filip har också trott att det är en kille från första stund men nu på senaste har han börjat tveka lite... Ska bli spännande när vi väl får veta sen!

Ska ni flytta till en större lägenhet?
Nej vi ska bo kvar i lägenheten vi har nu. Sen har vi ju köpt hus (nu kanske de flesta förstår varför vi helt plötsligt fick tankar på att skaffa hus även ifall lägenheten var helt ny)! Bebisen kommer få bo i lägenheten i 1 år från dess att den föds och sen ska vårt hus stå färdigbyggt för inflyttning :) Här nedan har ni vårt hus vi väntar på ska byggas klart och inflyttning är beräknat till 1 December 2018. Ska ut till området någon gång och fota så ni får se hur vackert det är där ute och området är verkligen barnvänligt vilket var en av de grejerna vi övervägde mest när vi valde vart vi ville bo!

Kan du göra videoinslag med din pojkvän också? Tycker det är kul.
Får se lite med det där, Filip är inte super taggad på att vara med på sådana videos haha... 

Hur reagerade din familj?
Både min och Filips familj blev överlyckliga för våran skull<3

Hur länge har ni försökt bli gravida?
Vi slutade skydda oss i April förra året och började "försöka" på riktigt genom att ha koll på ägglossningar osv i slutet av sommaren ungefär. Så vi försökte väl i ca 6 månader från och med då :)

Var det planerat? :)
Ja det var både planerat och efterlängtat :) Filip lovade mig till och med en till hund om det inte skulle hända snart haha...

Vilken månad är du i?
Just nu är jag i vecka 14 och är i graviditetsmånad 4 :)

När är bebisen beräknad att komma?
Bebisen är beräknad att komma den 1 november men det är ett snitt på en 4 veckors period så den är beräknad att komma inom ramen av 2 veckor innan 1 november till och med 2 veckor efter 1 november. Vem vet, den kanske kommer på min födelsedag! ;)

När fick du reda på att du var gravid?
Jag fick reda på att jag var gravid den 20 Februari så vi har vetat om detta i över 2 månader :)

Ser man något på magen?
Ja man ser defintivit på min mage! Dock ändrar den sig mycket från dag till dag och mycket har med att tarmarna arbetar annorlunda och trycker ihop sig så vissa dagar är jag jätte uppsväld och andra dagar har jag en mindre mage. Men jag får inte på mig några av mina gamla byxor längre haha!

Har du några symtomer?
Den första symtomen jag fick var ömma och större bröst, har redan gått upp 1 storlek i BH nu! Sedan kom tröttheten och jag kunde sova 23 timmar av ett dygn, tröttheten blev sen bättre men jag somnar vid senast 21 varje kväll jämfört med tidigare när jag brukade somna 01 om kvällarna. Sen kom 2 av de värsta veckorna i mitt liv med illamående. Jag kunde inte äta någonting, kunde inte känna lukten av mat, ville inte se mat. Jag levde i princip på yoghurt dem två veckorna och totts att min mage blev ca 3 cm större i omkrets så hade jag gått ner nästan 3 kg! Så ni kan bara tänka er hur jag faktiskt mådde... Dock försvann illamåendet efter dem 2 veckorna och jag har inte känt av det sedan dess. Nu mår jag allmänt bra i graviditeten, de enda symtomerna jag har nu är att jag behöver kissa ofta då bebisen tycker på min urinblåsa och att jag är trött om kvällarna :)

/Olivia

 

 

+ idag går jag in i vecka 14

Godmorgon!

Jag som hade tänkt ta en sovmorgon idag men när Filips klocka ringde och han började röja så blev jag klarvaken och det fanns ingen chans till att somna om. Men kanske lika bra det då jag måste plugga en del idag vilket är skönast att göra så fort som möjligt så man sedan har resten av dagen fri! :) I eftermiddag tar jag mitt pick och pack och åker hem till Älmhult med Bonkan. Jag älskar verkligen att komma hem till familjen i Älmhult och om dem hade bott här i Växjö hade jag nog varit hemma minst varannan dag och hälsat på<3

Idag går jag in i vecka 14 och bebis ska nu vara lika stor som en citron! När jag först fick reda på att jag var gravid var bebisen bara lika stort som en vallmofrö som finns på frallor ni vet, så den har växt en del sedan dess!! Det känns så konstigt att behöva säga "den" men vi vet ju inte ännu ifall det är en liten kille eller tjej som gömmer sig där inne. I slutet av varje vecka lägger jag upp en ordentlig magbild och skriver om hur jag mått och känslor som gått under veckans gång. Så håll utkik i början av nästa vecka så får ni ett inlägg om hur min vecka 14 har varit! :) Kramisar/Olivia

+ marmor kök

Att man kan bli glad av att sitta vid matbordet och kolla på ens kök haha... Är verkligen så nöjd med allting här hemma och det finns inget bättre än ett rent och fräscht kök!

/Olivia

+ testagram april boxen

Inlägget är i samarbete med Testagram.se

Här ser ni innehållet i denna månadens Testagram. Jag blev väldigt positivt överraskad då det första jag såg när jag öppnade boxen var den stora chipspåsen som jag faktiskt funderat på att köpa själv! Jag ser även fram emot att testa ingefära pastan då jag älskar ingefära och använder det allt för sällan i mat då jag är för lat för att riva upp det och helt enkelt glömmer bort att det existerar! 

Få hem en Testagrambox du också för bara 99kr i månaden genom att klicka HÄR

/Olivia

+ mitt första inlägg som officiellt gravid och frågestund!

Hejsan!

Det känns så skönt att skriva just detta inlägget idag med vetskapen om att jag kan skriva om exakt vad jag vill, jag kan skriva om mitt mående, om mina tankar och lägga ut vilka bilder jag vill till inlägget. Helt ärligt talat tycker jag perioden där vi har hållit detta hemligt har varit riktigt jobbig, jag har inte kunnat vara mig själv till 100% och har behövt dölja mycket i min vardag. 

Nu behöver jag inte komma med dåliga ursäkter på varför jag inte kan hänga med ut eller ta ett glas vin med kompisar, jag behöver inte låtsas känna mig sjuk när jag egentligen bara är trött och mår illa pga graviditeten, jag behöver inte verka tråkig och dölja varför jag inte vill umgås bara för att jag är dödstrött och inte har någon ork, jag behöver inte tacka nej till mat och låtsas att jag är mätt när jag egentligen är hungrig men tanken på att se mat eller känna lukten av mat får mig att vilja spy, jag behöver inte använda alla mina pösigaste kläder för att inte avslöja att jag fått en mage, jag behöver inte lägga upp gamla bilder på bloggen för jag är rädd att någon ana något vid en ny bild. Ja listan kan göras lång och det är skönt att äntligen kunna vara ärlig mot alla i min närhet och inte behöva tänka på att dölja och försäga mig! 

Samtidigt känns det lite läskigt att alla nu vet för tänk såg går det inte som vi hoppats och något händer på vägen som vi inte räknat med. Då kommer även alla att veta om det, men å andra sidan kan det vara skönt att alla i sådana fall vet varför man är nere och inte mår bra. Ja som ni ser är det många tankar som snurrar i huvudet just nu och som har snurrat i huvudet under en lång period! Ni förstår nog varför bloggen varit lite åtsidosatt på senaste tiden nu, alla mina tankar har varit på bebisen och alla diskussioner här hemma handlar om bebis och framtiden. Vi är verkligen så förväntansfulla<3

Jag har sett att det är många som har frågor kring allt detta och jag tänkte att jag försöker samla ihop alla frågor och besvara dem senare under veckan i ett inlägg. Så om det är något ni vill veta bara kommentera det så ska jag svara på det så gott jag kan! :)

Annars har dagen idag varit hektiskt än så länge, jag har befunnit mig i skolan under förmiddagen och sedan betat av massa plugg här hemma. Men nu tar jag ledig resten av dagen och inväntar att Malin ska komma hem hit för lite häng :) Hoppas ni får en fin dag<3/Olivia

+ jag är gravid!

Först och främst, tack för alla grattis och fina ord vi blivit överrösta med hela dagen! Vi kunde verkligen inte vara mer tacksamma för alla fina personer vi har i vår omgivning som är glada och lyckliga för våran skull<3

Den 1 november är vår lilla bebis beräknad att komma till oss och som vi längtar efter att få träffa den lilla som just nu gömmer sig i min mage. Idag var vi på ultraljud och kombinerat KUB-test hos våran barnmorska och allt såg fint ut. Bebisen var så himla vild och gjorde både kullerbyttor, vinkade, gapade, sög på tummen och sprattlade omkring där inne som en galning. Det var så fascinerande att se att den redan är så pass utvecklad så man kan se ansiktskonturer, fingrar och tår!

Det är så skönt att äntligen kunna berätta om detta då vi velat vänta tills efter vecka 12 och efter KUB-testet är gjort så vi vet att allt är som det ska där inne med vår lilla bebis. Nu går jag in i vecka 14 och vi har hållit på denna hemligheten i över 10 veckor nu! Jag har gått över 30% av graviditeten och är i graviditetsmånad 4. Jag har dokumenterat varje vecka av graviditeten från och med vecka 4 med bilder och symtomer som jag kommer lägga upp här i veckan :) KramisarBebisen rörde på sig så mycket så barnmorskan fick vända vissa av bilderna upp och ned haha... Det var verkligen som ett gymnastikpass där inne i magen<3

/Olivia

ny vecka och en idé!

Hej på er!

Jag har en idé angående bloggen och det är att jag bara bloggar på vardagarna och låter helgerna vara helt lediga! Vet flera andra bloggare som gör på ett liknande sätt och det är faktiskt skönt att vara helt ledig från allt ibland! :) Jag och Filip har infört en ny grej här hemma också och det är att från och med att vi äter kvällsmat tills vi lägger oss så är vi helt mobilfria, mobilerna läggs inne i sovrummet och så umgås vi bara med varandra :)

Annars så har en ny vecka börjat och jag ser fram emot den! Jag är helt ledig från jobb och har enbart skola imorgon och på onsdag. På onsdag kväll tar jag nog med Bonzo och åker till Älmhult där vi stannar tills måndag. Jag och Linnéa ska ju till Malmö också från lördag-söndag så ska bli skönt med lite kvalitets tid, shopping och god mat med henne<3

Hoppas ni får en fin dag<3Just nu går all min lediga tid åt att leta resor, vill så gärna åka någonstans i sommar!! Har ni tips på något bra hotell? Bra ställe? Något i Europa? Så får ni gärna lämna en kommentar! Mitt enda krav är att stranden och havet ska vara fint! :)

/Olivia