Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ gravid uppdatering vecka 24-28

Får lite ångest över att jag varit så dålig på att göra graviduppdateringar på senaste tiden här på bloggen! Hade varit kul att kunna gå tillbaka och läsa om varje vecka och jämföra i framtiden med en ny graviditet hur man mått och utvecklats! Dock är det inte så mycket som ändrar sig faktiskt, midjemåttet blir såklart större och större och igår låg jag på 97cm runt magen när jag mätte.

Annars mår jag bra! Det börjar bli lite jobbigt att böja sig allt för långt ner då livmodern och bebisen tar emot och jag har börjat få lite ont i rygg och höfter från och till men inget som stör mig sådär jätte mycket... För en vecka sen började jag även på halsbränna som var det hemskaste jag varit med om men har fixat tabletter nu så att det har lugnat ner sig! 

Bebisen däremot är helt sjövild där inne i magen, får fråga Filip flera gånger om dagen ifall han kan se några blåmärken på min mage för hon sparkar så hårt och mycket. Får knappt sova om nätterna för då sätter hon igång som värst och det känns nästan som hon redan har fixerat sig och lagt sig med huvudet neråt då de allra flesta sparkarna jag får är upp mot revbenen! Men samtidigt som vissa rörelser och sparkar kan vara sjukt obehagliga och göra ont så är det så skönt att känna dem och veta att hon mår bra där inne. Om man inte känner sparkar på några timmar får man nästan panik och börjar oroa sig, ni gravida förstår mig!! 

Är helt ofattbart att det bara är 90 dagar kvar till beräknad förlossning nu! Hur snabbt har inte denna graviditeten gått egentligen?! Känns som det var igår jag fick ett positivt graviditetstest och nu är helt plötsligt 190 av 280 dagar avklarade av denna graviditet! Snart får vi träffa vår lilla bebis och lära känna henne lite bättre och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket innan i hela mitt liv<3

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas