Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ graviditeten just nu och tankar

- Bebisen sparkar och har sig där inne HELA tiden

- Jag får inte ligga på sidan trotts att det är den skönaste positionen för mig för då börjar bebisen sparka mig på revbenen som om att hon tycker att det är den mest obekväma positionen för henne! Och tro mig, sparkar på revbenen är ingenting man vill känna av!

- Jag har börjat få gravidsvettningar, kan få en svettattack från ingenstans!

- Att böja sig ner för att ta på skor eller strumpor är ett jobbigt projekt, både livmodern och bebisen tar emot. Tänk er själv att ni har en matkasse i knät och ska böja er ner för att knyta ett par skor, inte det mest bekväma eller enklaste!

- Vi har haft namnet färdigt till vår lilla tjej sedan vi fick reda på könet men vill inte gå ut med det förrens hon är ute. Dels för att det kan vara roligt att hålla på och presentera det i samband med henne när hon är ute men också för att det kan vara så att hon kommer ut och inte alls passar till att ha det namnet och då vill vi inte ha gett henne ett namn som vi sedan vill ändra. Jag skulle t.ex. hetat Filippa egentligen men när jag väl kom ut så såg mamma och pappa direkt att jag inte alls var en Filippa utan en Olivia istället, skumt det där!

- Babyskydd är vårt sista stora köp vi måste införskaffa nu men det finns en hel djungel babyskydd och jag har ingen aning om vilken som är bäst eller vad man ska välja...

- När ska man packa förlossningsväskan? Jag menar jag kan föda om några dagar, 3 veckor, 12 veckor... Det är ju inget man vet!

- Måste man skriva ett förlossningsbrev? Hur har ni gjort? Jag har nämligen inga speciella önskemål gällande förlossningen mer än att jag vill försöka klara mig på så lite bedövning som möjligt, men samtidigt ska jag lyssna till min kropp och ta allt jag känner att jag behöver!

- Jag har fått mina första förvärkar som ni kan läsa om på instagram och i och med att man inte har en aning om hur något ska kännas när man är gravid första gången var jag ett tag orolig att det var riktiga värkar och att det var dags!

- Jag har börjat få en tryckande känsla neråt flera gånger om dagen som strålar ut i låren, känns nästan som att bebisen skulle kunnat ha fixerat sig och lagt sig med huvudet neråt men samtidigt kan jag känna sparkar där nere också... Någon som vet vad detta kan bero på?

- Bebisen har börjat få hicka där inne i magen som kan vara i flera minuter varje gång!

- Filip har börjat ha på ljudet på sin mobil på jobbet nu så jag får bara ringa om det skulle ha något med bebisen att göra! Tänk den gången jag ringer, han kommer förmodligen skita ner sig hahah... kanske borde skoja med han någon gång ;)

- Jag har inte haft en enda craving under hela graviditeten och är så otroligt besviken på det!!

- Vi har 2 föräldrarkurser vi ska gå på, en i september och en i oktober. Hoppas jag träffar någon jag klickar med som man kan umgås lite med sen under mammaledigheten! Magen nu i vecka 29<3

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas