Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ phuu!!

Jag har klarat av ett 9 timmars pass med start 06 och ligger nu helt slut i soffan hemma i lägenheten! Tur att jag är ledig imorgon för fy vad jobbet börjat ta på mig nu på senaste tiden, men nu har jag bara 4 pass kvar att klara av och 2 av dem är nu i helgen sen ska jag inte ta några mer jobbtider innan bebisen är här! Börjar nästan bli lite orolig att jag tagit vatten över huvudet för jag ska klara av 2 kurser i skolan nu med start i slutet av augusti innan bebisen kommer också. Men har sagt till mig själv att om jag känner att jag inte orkar med det under den första kursen så bokar jag av mig på den andra och tar den efter jag varit mammaledig istället. Känner att det är viktigt att jag verkligen lyssnar på min kropp och gör som den säger till mig nu i slutet av graviditeten!

Känns som det är så svårt för någon som inte är gravid att förstå sig på hur man mår. Det börjar bli tungt med magen nu, man har konstant ont eller obehagskänsla någonstans och att böja sig ner för att ta på sig strumpor är i princip omöjligt och då är jag ändå inte så stor! Jag kommer aldrig till ro om nätterna vilket inte ger mig all den sömn jag behöver och på det ska jag gå upp och vara igång en hel dag med jobb och massa annat. Hormonerna rusar runt i kroppen och min stressnivå ligger på -100! Sedan är jag väl inte så bra på att ta det lugnt heller men på senaste tiden har jag verkligen försökt ta hänsyn till mig själv så gott det går. Men det jag vill komma fram till är att det känns som de flesta tror att man överdriver och säger grejer om hur man mår för att man är gravid och kan ha det lite som anledning! Någon gravid där ute som förstår mig?! 

Nu blev detta lite av en gnällinlägg men jag antar att graviditeten börjar bli jobbigare nu och det är bara att acceptera och dra ner på sitt annars höga tempo man är van att hålla! Jag är ändå inne i tredje trimestern nu och är gravid i sjunde månaden och det känns som jag kommer spricka vilken sekund som helst... Men sen är det självklart olika från dag till dag, nu har jag överansträngt mig i 2 dagar på jobb, kommit hem och direkt börjat med mat och städat osv så antar att jag är lite känsligt just nu så en ledig dag imorgon är verkligen vad jag behöver!4 bilder från semestern i vecka 27, tänk att det är över 2 veckor sedan nu... Tiden verkligen flyger förbi!

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas