Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ Linnéas student 2017

I fredags var det min lillasysters tur att äntligen ta studenten och jag var världens stoltaste syster! När vi stod och väntade på att utspringet skulle börja så började jag stört lipa från ingenstans men jag antar att det var gravidhormonerna som kickade igång och att jag faktiskt var så innerligt glad för min systers skull<3

Här är några olika utdrag från ett tal jag skrev till henne:

"Min underbara, bästa syster!

Det är inte ofta du får höra hur bra du är och hur mycket jag faktiskt älskar dig. Det är sådant som inte kommit ur min mun mellan all skratt och gråt som vi har delat tillsammans.

Enda sedan den dagen du föddes har du funnits där för mig. Jag har nog försökt övertala dig till att det är du som behöver mig och att det är du som är den svaga medan det faktiskt har varit jag som alltid behövt dig och jag som varit den svaga utav oss. I alla fall när det kommer till alla nätter jag tvingat dig att sova tillsammans med mig i min lilla 90 säng för jag har varit mörkrädd. De dagar du inte ville så mutade jag dig med massage eller en 10-krona från min spargris som jag ändå snodde tillbaka dagen efter utan att du märkte det. En natt när vi började bråka om vem som hade gjort massage längst på den andra sa jag till dig att du satt din sista potatis och du blev arg och gick och la dig i ditt rum. Där låg jag kvar i mörkret i mitt egna rum och var räddast i världen så tillslut smög jag in till dig och viskade ”okejdå, du kan få en potatis till”. 

Men en grej jag måste ge mig själv är att jag nog alltid varit snäppet smartare än dig, i alla fall tänkt längre än dig i många situationer. Till exempel som den gången du kom hem från Balders och ställde colaflaskan med vodka i som du snott från källaren på köksbordet. När mamma sedan vaknade av att du kom hem och gick upp för hon var törstig och såg en god colaflaska stå på bordet fick hon sig nog sitt livs största chock efter första klunken. 

Men jag vill ändå att du ska veta att trotts att du kan vara lite virrig, försvinna bort i dina egna tankar och inte alltid tänka snäppet längre så finns det ingen annan jag hellre skulle haft som min syster än dig. För jag är så otroligt stolt över dig och har så ofantligt kul tillsammans med dig att det inte går att beskriva med ord. Du är verkligen min bästavän och en av de viktigaste personerna jag har i mitt liv. Du är en av de få som verkligen förstår mig och kommer med de klokaste råden trotts att du är yngre. Du är den jag vänder mig till då jag behöver prata ut om allt eller ingenting. Den som får mig att skratta genom att dra ett dåligt skämt och den som får mig att känna glädje inuti. 

Alla som har dig i sitt liv borde vara de lyckligaste människorna på jorden. Jag känner nog ingen person som är så godhjärtad, hjälpsam och fin rakt igenom som du är! Love you<3"

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas