Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ baksidan med sociala medier

Vill bara ägna detta inlägget till att skriva om baksidan med att använda sig av sociala medier och vara öppen med det som händer i ens liv. Igår låg jag här hemma i soffan och plötsligt började "stellaarven" följa mig på instagram. Blev full i skratt först för det hela var så komiskt men sedan gick jag in på profilen och fick en dålig känsla. Personen hade inte skrivit något elakt eller så men det stod så mycket felaktig information och det kändes bara inte bra. För det första är efternamnet fel då Stella har Filips efternamn, det stod att Stella var en modell vilket hon inte är och massa annat konstigt. Kontaktade personen och bad den ta bort kontot och fick som svar att den var jätte ledsen och att den ville skapa en fanpage för mig och Stella. Skrev då tillbaka att det var okej så länge personen skrev att det var en fanpage och att den tog bort all felaktig information samt tog bort kontot om jag kände att jag ville att den skulle göra det. Där efter blev personen jätte jobbig och krävde att jag skulle skicka bilder, följa den osv så skrev då snällt att jag inte kände mig bekväm med det hela och ville att personen skulle ta bort kontot. Några minuter senare var det borta och jag tänkte inte mer på det. Men sen får jag kommentarer här på bloggen och meddelanden på instagram om att "stellaarven" har börjat följa dem och fortfarande är i bruk och nu har börjat publicera massa videos på Stella från mina storys jag har sparat ner. Blev så otroligt arg och besviken då. Hade en god ton när jag skrev med personen från början och den lovade mig att radera kontot men istället blockar den mig så jag inte kan se vad den lägger ut och inte nog med det så blockar den personer i min närhet som Filip, mina systrar, bästavänner osv för att kontot inte ska gå att hitta?! Sen märker min syster (genom att gå in på profilen genom hennes pojkvän) att personen skapat ett företagskonto med en mejl som heter "stellaarven@gmail.com". Jag menar hur långt får man gå och vad får denna personen ut av detta?!?! Blev så otroligt upprörd då det gäller ett barn som inte kan försvara sig!! Skrev ett hotmejl till personen om att jag skulle blanda in polisen och la ut på min story att flera skulle anmäla personen. TACK TACK TACK alla ni som anmälde och skrev till mig igår, utan er hade nog aldrig profilen tagits bort som nu idag verkar vara helt borta, eller som i alla fall har bytt namn och tagit bort mejladressen. Blev faktiskt rörd och stolt över hur många det var som faktiskt skrev och hjälpte till. Bland sociala medier är det oftast inte så att man vill hjälpa eller gynna varandra vilket är extremt tråkigt. I alla fall har jag tyckt så tidigare men efter Stella kom och fler "mamma-konton" börjat följa mig och som jag även följt tillbaka har jag märkt att det finns så mycket kärlek mellan mammor till mammor<3

Jag har hållit på med sociala medier i princip i hela mitt liv. Jag började blogga 2008 och har hållit på med instagram sedan det kom. Jag har aldrig haft särskilt många följare innan, det har mest varit vänner, vänners vänner och familj som följt mig och innan jag blev gravid hade jag ca 2000 följare på instagram och min blogg var inte särskilt stor. Men när jag blev gravid började fler och fler följare rulla in och ett tag vet jag inte vad som hände. Fick ca 100 nya följare om dagen och så höll det på hela graviditeten. Med dem nya följarna på instagram växte även min blogg och hamnade etta på topplistan på min bloggportal. Jag är evigt tacksam för allt fint och roligt som har kommit med att mina sociala medier har växt, jag har fått möjligheten att arbeta tillsammans med flera grymma samarbetspartners och mina sociala medier har till och med kommit att bli ett litet jobb då jag börjat få in pengar på kontot för det jag gör. Det mesta jag gör nu angående både instagram och bloggen rör Stella, det blir som en liten dagbok om henne som hon kan läsa sen när hon blir äldre och följa hur hennes liv som liten var. Jag vet att vissa inte tycker man ska dela bilder på sina barn på internet för att just sådana här saker som hände mig igår kan hända. Och det är helt sjukt att det en ska hända?! Vad vinner man på att ta någon annans bilder och skriva ut felaktig information? Och om ett barn dessutom?! Man får oftast dela mina bilder om man frågar först och jag känner att personen bakom ett konto verkar genuin och ärlig. Mina samarbetspartners brukar dela mina bilder med Stella och produkter jag fått hem vilket är helt okej då jag startat ett samarbete med ett företag för jag genuint tycker om det och vill tipsa om deras produkter, haft en mejl eller telefonkontakt med företaget så jag lärt känna personerna bakom det lite mer och för att min bild passar in i sammanhanget. Det är även vissa "inspo" konton på instagram som frågar om de får dela mina bilder ibland och om jag känner att kontot är ärligt, skriver ut vems bilden är och inte gör det för att enbart vinna något på det själv så brukar jag oftast säga att det är okej. 

Vet inte riktigt hur jag ska avsluta eller skriva mer. Är så mycket jag vill få ut men har svårt att få ner det i text. Jag vill inte sluta använda mina sociala medier och det är extremt tråkigt när något som igår händer. Jag kommer fortsätta dela bilder på min familj så länge det är okej med dem, om Stella i framtiden inte vill synas här eller på instagram så kommer jag acceptera det och sluta dela bilder och text om henne. Men just nu är hon hela mitt liv och jag är så extremt stolt över henne och allt hon gör så jag vill dela med mig av henne till er. Sedan måste ni även veta det att jag delar egentligen bara med mig av 10% av mitt liv till er, det är så mycket mer som inte framgår här och som jag inte skriver om eller fotar. Om det är något man får skryta om här i världen så är det ens barn, jag tror att alla föräldrar där ute tycker att sina egna barn är det sötaste, finaste och mest värdefulla man har här på jorden<3Mamma sluta pussa på mig nu!!

/Olivia

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas