Olivia Arvén - 21 år och gravid

Kategori: Frågor/Svar

+ frågor och svar om graviditeten

Hur ska du göra med skolan när ni ska få barn?
Jag tänker ta ett års uppehåll tills barnet börjar på förskolan. Nu efter sommaren har jag inga planer på att komma tillbaka igen utan jobbar istället så mycket jag orkar den sista perioden innan barnet kommer :) Och när barnet sen börjar på förskolan så fortsätter jag där jag slutade i skolan!

Funderat på namn ännu?
Vi har funderat på flera olika namn och är hyfsat överrens när det kommer till tjejnman. Vi har 3 stycken som vi gillar skarpt :) Killnamn är dock svårare, där har både jag och Filip några namn vi gillar men inget gemensamt namn vi båda känner 100% för ännu! Om ni har tips på ovanligare och fina namn, både tjej och killnamn så får ni gärna komma med förslag :)

Ska ni ta reda på könet?
Ja det ska vi göra :) Filip ville inte att vi skulle göra det först men nu har han ändrat sig och vill också veta vad det är som gömmer sig där inne! Än så länge är bara neutrala kläder köpta som passar både tjej som kille. Hur söta är inte hund byxorna?!

Vilket kön tror du att det är?
Jag är 110% säker på att det är en kille. Har haft en känslan från allra första början och jag säger alltid att "lillebror" ligger i magen till Bonzo haha... Kommer bli förvänad om barnmorksan berättar att det är en liten tjej som ligger där inne, men självklart blir jag glad vad det än är! :) Filip har också trott att det är en kille från första stund men nu på senaste har han börjat tveka lite... Ska bli spännande när vi väl får veta sen!

Ska ni flytta till en större lägenhet?
Nej vi ska bo kvar i lägenheten vi har nu. Sen har vi ju köpt hus (nu kanske de flesta förstår varför vi helt plötsligt fick tankar på att skaffa hus även ifall lägenheten var helt ny)! Bebisen kommer få bo i lägenheten i 1 år från dess att den föds och sen ska vårt hus stå färdigbyggt för inflyttning :) Här nedan har ni vårt hus vi väntar på ska byggas klart och inflyttning är beräknat till 1 December 2018. Ska ut till området någon gång och fota så ni får se hur vackert det är där ute och området är verkligen barnvänligt vilket var en av de grejerna vi övervägde mest när vi valde vart vi ville bo!

Kan du göra videoinslag med din pojkvän också? Tycker det är kul.
Får se lite med det där, Filip är inte super taggad på att vara med på sådana videos haha... 

Hur reagerade din familj?
Både min och Filips familj blev överlyckliga för våran skull<3

Hur länge har ni försökt bli gravida?
Vi slutade skydda oss i April förra året och började "försöka" på riktigt genom att ha koll på ägglossningar osv i slutet av sommaren ungefär. Så vi försökte väl i ca 6 månader från och med då :)

Var det planerat? :)
Ja det var både planerat och efterlängtat :) Filip lovade mig till och med en till hund om det inte skulle hända snart haha...

Vilken månad är du i?
Just nu är jag i vecka 14 och är i graviditetsmånad 4 :)

När är bebisen beräknad att komma?
Bebisen är beräknad att komma den 1 november men det är ett snitt på en 4 veckors period så den är beräknad att komma inom ramen av 2 veckor innan 1 november till och med 2 veckor efter 1 november. Vem vet, den kanske kommer på min födelsedag! ;)

När fick du reda på att du var gravid?
Jag fick reda på att jag var gravid den 20 Februari så vi har vetat om detta i över 2 månader :)

Ser man något på magen?
Ja man ser defintivit på min mage! Dock ändrar den sig mycket från dag till dag och mycket har med att tarmarna arbetar annorlunda och trycker ihop sig så vissa dagar är jag jätte uppsväld och andra dagar har jag en mindre mage. Men jag får inte på mig några av mina gamla byxor längre haha!

Har du några symtomer?
Den första symtomen jag fick var ömma och större bröst, har redan gått upp 1 storlek i BH nu! Sedan kom tröttheten och jag kunde sova 23 timmar av ett dygn, tröttheten blev sen bättre men jag somnar vid senast 21 varje kväll jämfört med tidigare när jag brukade somna 01 om kvällarna. Sen kom 2 av de värsta veckorna i mitt liv med illamående. Jag kunde inte äta någonting, kunde inte känna lukten av mat, ville inte se mat. Jag levde i princip på yoghurt dem två veckorna och totts att min mage blev ca 3 cm större i omkrets så hade jag gått ner nästan 3 kg! Så ni kan bara tänka er hur jag faktiskt mådde... Dock försvann illamåendet efter dem 2 veckorna och jag har inte känt av det sedan dess. Nu mår jag allmänt bra i graviditeten, de enda symtomerna jag har nu är att jag behöver kissa ofta då bebisen tycker på min urinblåsa och att jag är trött om kvällarna :)

/Olivia

 

 

+ 20 snabba om mig

- Jag är 21 år gammal

- Jag pluggar till grundskolelärare inriktning F-3 på universitetet och har i sommar gått halva utbildningen

- Jag och Filip har en liten Pomeranian kille på 1,5 år som heter Bonzo

- Jag och Filip har varit ett par i över 3 år och varit sambos i snart 2 år

- Genren jag gillar mest inom film/serier är thriller, skräck och kriminalare

- Mitt och Filips hem är enbart i färgerna vitt, grått och svart med massa gröna växter

- Om jag fick bestämma hade jag och Filip skaffat en till hund och i sådana fall en Fransk bulldog

- Jag har surfat

- Jag är väldigt händig av mig (jag har satt upp vart enda hylla, lampa och till och med tvn i lägenheten och sen får vi inte glömma alla monterade möbler)

- Mina sämsta egenskaper enligt mig själv är att jag är otålig och lätt uttråkad

- Jag är faktiskt väldigt bra i köket och tycker det är kul att laga mat

- Min absolut största fobi är daggmaskar och sniglar

- Jag har bott Älmhult(Småland), Höllviken(Skåne), Perth(Australien) och nu bor jag i Växjö(Småland)

- Jag lägger helst pengar på resor, inredning och mat

- Jag är 1,67 lång

- Jag och Filip är förlovade sedan ca 1,5 år tillbaka

- Jag har varit i 10 länder

- De sporter jag har gått på i mitt liv är fotboll, dans, gymnastik, ridning och golf! Dock var inte ridning eller golf något för mig men fotbollen höll jag på med i 6 år tror jag och dansen och gymnastiken i några år dem också

- Jag jobbar på Biltema här i Växjö och innan dess har jag även jobbat som servitris och nanny/barnskötare

- Godaste godiset är definitivt saltlakrits/Olivia

+ dagens frågor...

Dagens humör: Förutom att jag är väldigt trött och seg så är jag på bra humör! :)

Dagens mående: Kan vara så att jag har en förkylning som är på G att bryta ut så håller alla tummar och tår för att jag ska slippa!!

Dagens borde: Gå igenom alla mina kläder och rensa ut inför flytten. 

Dagens frisyr: Bulle på huvudet.

Dagens smink: Bas, eyeliner och mascara!

Dagens klädsel: Svarta höga byxor från Levi´s och en skön Adidas tröja :)

Dagens planer: Ikväll ska jag och Filip iväg på ännu ett möte, sen ska vi handla och så måste jag plugga lite också.

Dagens materiella vill ha: Hade behövt nya springskor om jag ska sätta igång med min träning igen!

Dagens fundering: Hur jag ska hinna med alla mina planer. Denna veckan är verkligen fullsmockad!!

Dagens beroende: Kaffe, måste verkligen få i mig det för att bli pigg!

Dagens tråkigaste: Har inte fått hem post jag väntat på ett tag nu :(

Dagens längtan: Inflytt i nya lägenheten!! Bara 18 dagar kvar nu!!

Dagens superlängtan: Hmm, vad är en superlängtan? Antar att det är något som sker längre fram och i sådana fall får jag säga sommaren! :)

Dagens låt: Say you won't let go - James Arthur. Världens bästa låt, ska definitivt ha den på mitt och Filips framtida bröllop!<3Här har ni mig idag! :)

/Olivia

+ förhållandelista

Vem är äldst? Filip är 5,5 år äldre än mig :)

Gick ni i samma skola? Nej det gjorde vi inte.

Vem är mest känslig? Hmm, känsliga på olika sätt. Filip är mest känslig till film och tv. Jag är mest känslig för grejer som händer "på riktigt" i vardagen.

Vem har sämst humör? Skulle nog säga att det är jag. Har en kort stubin och har lätt för att bli irriterad tyvärr :/

Vem snackar mest? Beror på sammanhang :)

Vem är mest social? Tror nog Filip är lite mer social än vad jag är, i alla fall när det kommer till nya människor :)

Vem är mest envis? Lätt jag själv haha... Ger mig aldrig, inte ens när jag inser att jag har fel ;)

Vem somnar först? Förut var det alltid jag som somnade först men nu är det Filip.

Vem vaknar först? Filip vaknar alltid föra mig, finns inget värre än tidiga morgnar enligt mig!

Vem gråter mest? Det gör nog jag. Är en väldigt gråtig person av mig och gråter inte bara när jag är ledsen utan även när jag blir arg, besviken och irriterad. Vet inte varför men mina känslor går typ över i gråt när det blir för mycket. En gång började jag nästan gråta i bilen påväg hem från jobbet när Filip sa att han hade lagat kyckling i ugn och snabbmakaroner till fredags middag hahaha... Hade gått på jobbet hela dagen och fantiserat om den goda maten vi skulle äta på kvällen och hade hunnit bli rejält hungrig tills Filip kom och hämtade mig.

Vem sa "jag älskar dig" först? Det var jag. Kommer ihåg det så väl för vi bråkade och mitt i allt liv skrik/gråter jag "men jag älskar ju dig" till Filip haha... Några minuter senare när vi hade lugnat ner oss sa han det tillbaka till mig. Kommer ihåg att jag hade tänkt på det ett tag innan men aldrig vågade säga det, så töntig man kan vara ibland! 

Vem är mest rörig? Filip helt klart, jag håller verkligen koll på allt när det kommer till både hans och mina egna grejer! :)

Vem är den bästa chauffören? Måste säga Filip i och med att jag inte ens har körkort. Men när vi gjorde ett test på Facebook med trafikregler så fick jag 100% rätt och han 0% rätt så man kan nog säga att jag hade varit bäst om jag bara tagit mitt körkort hehe ;)

Vem lagar godast mat? Jag, vill inte vara elak men för det första lagar Filip ALDRIG mat och när han väl måste så steker han antingen upp pyttipanna, steker ägg eller beställer pizza haha...

Vem är mest romantisk? Vi är romantiska på olika sätt. Filip är mer romantisk i vardagen medan jag gillar att överraska mer stort :)

Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö? Jag vet faktiskt inte, tror vi hade klarat oss ungefär lika bra. Filip hade nog levt lite längre än mig dock för tror att han hade kunnat typ knäcka nacken av en höna och jag skulle aldrig kunna göra det (alltså om nu vilda hönor fanns på ön så man kunde få mat) hahah...

Vem skulle passa bäst som statsminister? Filip lätt, jag skulle nog strypt mig själv så tråkigt jag hade tyckt det varit. 

Vem gillar snacks mest? Jag :)

Vem tar mest ansvar i hemmet? Vi delar upp det, jag ser till att det är rent och snyggt (plockar utan, dammsuger, torkar av, bäddar osv) samt har huvud ansvar för Bonzo och Filip tar hand om disken, tvätten och räkningar. 

När flyttade ni ihop? För 1,5 år sedan nu men 1 år innan dess bodde jag i princip i Filips gamla lägenhet med honom :)

Är ni alltid sams? Nej långt ifrån, men tror inget förhållande är perfekt :) 

När gifte ni er/ska ni gifta er? Fråga Filip, jag kan gifta mig imorgon ;)

/Olivia

 

+ jullista

I och med att det är julafton om bara 2 dagar tänkte jag göra en liten jullista för att komma i stämning :)

Adventsljusstake VS julstjärna?
Hmm, skulle säga adventsljusstake för har ingen stjärna själv. 

Vad dricker du helst till julmaten?
Julmust!!

Har du en äkta gran eller kör du på plastgran?
Vi har plast, mycket mer praktiskt och tycker faktiskt oftast att plastgranar är finare än äkta! 

Är det ett nöje att slå in julklappar eller är det rena mardrömmen?
Älskar verkligen att slå in julklappar och sitta och pyssla för att få dem så fina som möjligt :)

Drömjulklappen i år?
En valp, utomlandsresa, ipad eller eos fjäderlampa mini :)

Vad får absolut INTE hända på julafton?
Att det börjar brinna och all julmat och julklappar försvinner och man får stå ute i snön och frysa.

En jultradition som du vill slopa?
Jag gillar verkligen alla de jultraditioner vi har, skulle vilja lägga till ännu mer i och med att jag älskar julen! :)

Du får välja två tema färger att inreda julen med, vilka väljer du?
Guld och grönt.

Var ska du fira jul i år?
Vi ska fira i mamma och Jens stuga med en del av släkten :)

Det bästa med julen är?
Att alla är samlade och att ge bort presenter!

Viktigaste grejen på julbordet?
Revben, julskinka och köttbullarna (kunde inte välja en grej haha...)

Skulle du kunna fira jul utomlands?
Ja absolut, har gjort det flera gånger innan.

När är det okej att börja julpynta tycker du?
När man känner för det, jag tror jag julpyntade här hemma i början av December, vet att många tycker det är fel men jag tycker det är fel att t.ex. ta in granen en dag innan julafton bara, då hinner man inte njuta av det mysiga lika länge ;)

Vad gör du på julaftonsmorgonen?
Vi äter macka med julskinka och senap och öppnar en liten julklapp var :)

Och sista frågan - hur pepp är du just nu inför julen?
Kunde nog inte bli mer pepp än vad jag är just nu, älskar verkligen julen!! 

/Olivia

+ tre saker...

Tre saker jag inte kan leva utan: Familj/nära och kära, mobil och kaffe.

Tre saker jag vill ha just nu: En utomlandsresa, en till hund och en stringhylla till nya lägenheten.

Tre saker jag älskar att göra: Umgås, shoppa och äta.

Tre ord som beskriver mig: Stressig, pratglad, blir lätt rastlös. /Olivia

+ en lista om mig - 10 till 1

10 saker du vill göra innan du dör:

Åka på en längre resa (minst 1 månad) till ett land i Asien.

Skaffa flera hundar.

Köpa en Porche cayenne och ta körkort.

Få flera friska barn.

Ha ett fint bröllop.

Volontärarbeta med hundar i ett fattigt land.

Vinna mycket pengar (någon gång måste man väl ändå ha tur).

Vara med i något tv-program typ deal or no deal (kommer ni ihåg det programmet?! haha).

Äga ett fint gammalt hus med en modern touch eller bygga upp ett hus från grunden.

Skriva en barnbok, tror den hade kunnat bli bra. Gjorde många "böcker" när jag var mindre! :)

9 saker om dig själv:

Jag är en bestämd person som vet hur jag vill leva mitt liv.

Jag är extremt rädd för typ allt som mörker, döden, spöken och läskiga ljud.

De sporter jag gått på i mitt liv är fotboll, dans, gymnastik, golf och ridning.

Jag är en väldigt känslig som person.

Jag älskar att umgås, spelar ingen roll om det är med Bonzo, kompisar, familjen eller släkt, jag hatar att vara själv helt enkelt.

Mina fyra störst intressen skulle jag säga är inredning, djur, skönhet/kläder och mat.

Jag lägger helst mina pengar på resor.

Min favoritfärg för tillfället är grå, men innan dess har det alltid varit grön.

Jag heter Anna, Maria i andra namn.

8 sätt att vinna ditt hjärta på:

Va dig själv!! Ens personlighet kommer alltid fram i slutändan.

Va spontan och tyck det är kul att hitta på grejer.

Våga bjuda på dig själv.

Va omtänksam och våga visa att du tycker om mig.

Va målmedveten, du vet vad du vill med livet och är beredd att kämpa för att komma dit.

Du måste älska hundar lika mycket som mig haha...

Du får inte vara blyg.

Vara en bra lyssnare.

Tur att jag Filip stämmer in på alla dessa punkter haha ;)

7 saker du brukar grubbla över:

Framtiden och hur den kommer se ut.

Pengar.

Tid.

Skolan.

Jobb.

Sjukdomar (är världens hypokondriker).

Vilken mat vi ska äta haha.

6 kändisar du tycker är snygga:

Rihanna.

Froya Winther.

David Beckham.

Sahara Ray.

Kenza.

Kylie, Kendall, Kim, Koutney och Khloé Kardashian (älskar dem).

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

Äta en daggmask.

Slå ett djur.

Vara medvetet elak.

Snagga mig.

Vara utan telefon i 1 år.

4 saker du köpt den senaste månaden:

Benefit mascara.

En klänning från Boohoo.

En födelsedagspresent till mamma.

Nya kläder till Bonzo.

3 sätt att få dig att lee/skratta:

Överraska mig.

Ge mig god mat.

Prata om gamla goda minnen.

2 gamla favoritlåtar:

Kärlek vid sista ögonkastet med Maskinen.

Airplanes med B.o.B ft.Hayley Williams.

1 sak folk inte visste om dig:

När jag reste till Australien själv en gång hamnade planet i turbulens och jag var helt säker på att planet skulle krascha och att jag skulle dö så jag pussade min skyddsängel jag hade på mitt Pandora armband och bad till gud att jag inte skulle dö och att om jag gör det så måste jag få besöka alla mina nära och kära i deras drömmar för att säga att jag älskar dem en sista gång. Som tur väl var kraschade vi inte, men det var nära på att vi fick nödlanda./Olivia

 

 

 

+ Filip svarar på frågor om mig

Fråga din partner och skriv exakt så som dom svarar (bad Filip skriva ner svaren istället):

1. Vad brukar jag alltid säga till dig?
Huncan, vad är det för matrest jag ser på den här så kallade "diskade" tallriken.......?

2. Vad gör mig lycklig?
När du har mycket nära och kära runt omkring dig. Du blir ju så lätt uttråkad! :)

3. Vad gör mig ledsen?
När det inte händer något "roligt". Du föredrar när det händer saker runt omkring dig. Du blir också ledsen när djur blir plågade!!

4. Hur får jag dig att skratta?
När du ska imitera mig.

5. Hur var jag som tonåring?
Vad jag hört om dig så gillade du att festa och liknande grejer. Det var även så jag träffade dig när du bara var 17 ;)

6. Hur gammal är jag?
21 vad jag känner till!

7. Hur lång är jag?
167

8. Vad är min favoritsysselsättning?
Typ "familjemys" när du jag och Mr Bonzo kollar idol och käkar något gott. Du blir ju inte direkt ledsen när du går ut med dina vänner och tar ett glas eller 10 heller.

9. Vad är jag jättebra på?
Du är en grymt händig och vettig tjej. Du får saker och ting att hända, till skillnad från mig i vissa lägen. En grym flickvän får man väl ända skryta med att man ligger inne med helt enkelt :)

10. Vad är jag inte så bra på?
Jag vet definitivt ett område där det finns stort utvecklingspotential på. Din envishet! Omg, man behöver fjäska i flera timmar för att få dig glad ibland när man råkat diska lite kasst eller liknande!!

11. Vad jobbar jag med?
Biltema, förstår det med tanke på ditt bilintresse ;)

12. Vad är min favoritmat?
Sushi? 

13. Varför är du stolt över mig?
För att du är du och kör ditt race (även om jag ibland tkr det är sjukt jobbigt). Du är väldigt vettig och har sunda tanker och idéer vilket är väldigt viktigt i längden. Dessutom ska jag inte sticka under stolen med att du ser trevlig ut också :)

14. Om jag var en seriefigur, vem skulle jag vara?
Jag kom direkt att tänka på stålmannen. 

15. Vad gör du och jag tillsammans?
Allt och ingenting. Svårare att svara på vad vi inte gjort.

16. Vad är likt mellan dig och mig?
Vi gillar att hitta på mycket saker, resa och mycket annat skoj!

17. Vad är olikt mellan dig och mig?
Du är envis och jag blir superarg i 1 minut och sedan kan det vara som jag aldrig varit arg innan när vi bråkar.

18. Hur vet du att jag älskar dig? 
Trotts att jag kan vara lite av en pina och jag vet om att jag har mycket svagheter t.ex. diskning och mitt snusande så har du ändå hållit ut. Det känns som du alltid vill mitt bästa och vi har aldrig haft något tvivel på varandra. Jag bara känner det helt enkelt. 

19. Vilket är mitt favoritställe dit jag gillar att gå/åka?
Thailand brukar du alltid hylla!!

/Olivia

 

+ veckans lista

Bästa i veckan hittills: Jag har varit helt ledig från både jobb och skola förutom en tenta jag skrev i måndagsmorgon och en inlämningsuppgift jag skrev lite snabbt igår. Det har verkligen varit skönt och välbehövligt att bara vakna upp och ta dagen som den kommit :)

Sämsta i veckan hittills: Mina kläder från Boohoo har inte kommit ännu och jag som tänkte använda kläderna och skorna i helgen...

Det här har jag lyssnat på i veckan: Jag har lyssnat mycket på Fake love med Drake :)

Detta har jag tänkt på mycket i veckan: Vad jag ska göra över nyår, Filip är ju borta och jag är verkligen sugen på att åka utomlands jag också... Har letat lite resor men vill till värmen och inte bo i ett råttbo och då stiger priserna tyvärr. Får se om det blir en sista minuten i mellandagarna :)

Detta har jag klätt mig i under veckan: Mycket svart!! Svarta byxor, svarta toppar, svart kappa.

Här har jag haft ont under veckan: Har haft ont i magen en del på senaste tiden. Tror tyvärr det beror på att jag äter så sjukt dåligt. Eller dåligt äter jag inte men oregelbundet. Kan gå en hel dag utan att äta en smula och sen på kvällen kan jag värka i mig.

Dessa har jag umgåtts med i veckan: Har varit hemma i Älmhult så umgåtts med familjen där, kan inte undgå att umgås med Filip haha och sen har jag varit en sväng hemma hos Malin :)

En rolig händelse som hänt i veckan: När jag och Linnéa gick från stationen i Älmhult hem till oss med Bonzo gick det förbi en mamma med sin 3 åriga son som pekade på Bonzo och sa "Titta mamma vilken söt katt" hahaha....

/Olivia

 

+ dubai tips/frågor

Fick en lång kommentar med massa frågor om Dubai och har fått det lite då och då så tänkte ägna ett helt inlägg åt att svara på dessa frågor! :)

Vart bokade ni er resa?
Vi bokade den genom sidan reseguiden.se

Bokade ni allt tillsammans eller hotell och flyg för sig?
Vi bokade allt tillsammans så vi fick flyg, hotell och transfer på plats :)

Hade ni allinclusive eller åt ni på restauranger?
Vi hade halv pension så frukost och middagsbuffé ingick. Det var helt suveränt att ha då vi ändå inte hade utnyttjat lunchen som man skulle fått i allinclusive då vi alltid hängde vid på beachcluben om dagarna :)

Var restauranger dyrt?
Allt i Dubai är "dyrt" förutom taxi och att handla i en vanlig supermarket. Kläder har samma pris som i Sverige förutom vissa märkeskläder man kan hitta billigare. Vi åt på beachcluben två dagar och då slösade vi alldeles för mycket pengar vi kunde gjort något roligare för. En vatten och en minipizza för ungefär 350-400kr tycker jag inte är värt! 

Hur tog ni er till Dubai mall, marian osv?
Vi tog taxi överallt då det inte är speciellt dyrt, men sen gick det bussar två dagar i veckan till Dubai mall som man fick åka med gratis från hotellet. Dock fick man ta sig hem själv genom att ta taxi.

Var taxi dyrt?
Nej det var helt okej pris på det, skulle till och med kunna säga att det var billigt. Vi betalade kanske 250kr för 1 och en halv mil :) Dock gjorde vi en miss när vi skulle från Dubai mall och tog en privat taxi (de vita taxi bilarna) och då var det betydligt dyrare, nästa dubbelt så dyrt som en vanlig taxi. 

Berätta mer om hotellet ni bodde på!
Hotellet skrek LYX! Maten var helt fantastisk, har nog aldrig ätit så gott i hela mitt liv trots att det var buffé. Hotellrummen var stora och fräscha, sängarna var typ 5 meter långa så det kändes som man låg en mil ifrån varandra när man skulle sova haha... En negativ grej var dock att det inte fanns balkonger på hotellrummen, jag och Filip gillar att sitta på balkongen med musik på, dricka drinkar och spela kort. Detta fick vi göra i hotellsängen istället vilket kanske inte var det mysigast... Dock upptäckte vi att hotellet hade en bar som man kunde sitta vid men personalen var noga med att säga till oss att man inte fick spela kort eller annat spel där då det ansågs fult i Dubai. Dock såg vi några som gjorde det ändå men vi själva vågade oss inte på det. Mitt emot hotellet låg ett stort köpcentrum med de flesta klädbutiker och annat kul, så det var smidigt att bara ha ett övergångsställe ifrån sig :)

Hur var det med klädsel?
Det låter värre än vad det är på internet när man läser om det. Jag hade shorts och kortärmat eller kjol hela tiden, var för varmt för att ha annat! Dock när vi var påväg till Dubai mall säger en tjej i  bussen till mig att jag kommer bli utslängd för jag har shorts på mig då hon blev det förra året när hon var där. Men jag och Filip hade varit på mallet några dagar innan och då såg jag massor med tjejer i shorts och tog på mig det själv. Blev inte utslängd men gick allt där inne och var lite nervös därefter så rekommenderar er ändå till att ta på er lite "mer" om ni ska dit så ni slipper gå runt och oroa er haha.. :)

Vad skulle du säga att man inte får missa om man åker till Dubai?
Marinan helt klart, åk dit på kvällen och se alla skyskrapor som blinkar!!, Dubai mall, Burj Khalifa och fontänen (detta gör man samtidigt) och åka ut på The palm och besöka något Beachclub där. Jag önskar att jag och Filip hade gjort lite mer när vi var där som att åka ut i öknen och besökt vattenlandet men det var helt enkelt för varmt för att göra något under dagarna och på kvällen var det för mörkt för vissa aktiviteter. Jag menar vi hade 46 grader om dagarna och 40 grader när solen gått ner, vi smälte bort!! 

Hur var det med alkohol? Var det svårt att få tag i och hur mycket kostade det?
Det går inte att köpa alkohol med sig "hem" någonstans förutom på flygplatsen. Annars kan man köpa drinkar, öl och vin på vissa restauranger och barer men det är främst hotell som har alkoholtillstånd och serverar det. Alkohol är dyrt, tänk dig det svenska priset fast gånger två. En öl kostar ungefär mellan 100-120kr och ett glas vin ungefär 140kr. Så om man har tänkt att man ska dricka en del är det nog mer värt att ta allinclusive än halvpension som vi gjorde :)

Om det är något annat ni undrar över är det bara att fråga på men tror jag fick med allt här! :)