Olivia Arvén - 21 år och gravid

Kategori: Gravid

+ hemska förvärkar i vecka 39?

I lördags när Filips föräldrar var här och åt så började jag känna hur jag fick små värkar under middagen. Plötsligt blev dem kraftigare och mer intensiva och kom med färre och färre mellanrum. Tillslut gjorde de så ont att jag fick göra miner varje gång de kom och ibland hålla andan för att kontrollera smärtan. Sa att jag trodde att det var början av förlossningen som hade startat och att jag var helt säker på att vi skulle ha vår lilla tjej ute hos oss inom 24 timmar. Tog tillslut 2 Alvedon för att se om det gick över men de hjälpte ingenting.

Vid 23- tiden sen gick Filips föräldrar hem och jag ringde in förlossningen för att rådfråga om vad jag skulle göra. De rekommenderade mig att ta en dusch och försöka vila och att jag sedan skulle ringa tillbaka när värkarna kom med 3 minuters mellanrum. Hoppade direkt in i duschen och duschade varmt och nu hade jag så ont att jag var tvungen att hålla i mig och börja mig framåt varje gång en värk kom. Bad Filip skriva upp varje gång en värk kom och vi märkte då att det endast var 2 minuter mellan värkarna. Dock ville jag inte åka in till förlossningen för tänkte hela tiden att jag kunde härda ut lite till trotts att Filip verkligen ville att vi skulle åka in. Vi gick sedan och la oss och vid 01 lyckades jag tillslut somna. Vaknade sedan vid 04 av värkarna igen och gick upp och tog 2 till Alvedon och gick sedan och la mig igen. Efter ett tag kände jag hur värkarna avtog mer och mer och tillslut var de helt borta?! Fattade ingenting, trodde ju att det var dags och att vi skulle få träffa vår lilla tjej snart!? Blev så himla besviken och lyckades inte somna om igen så vid 07 gick jag upp och tog en långrunda med Bonzo. 

Under hela söndagen sen så kände jag ingenting mer än lite molande värk men på en skala 1-10 gjorde det bara 1 ont och de värkar jag känt under lördagskvällen var en stark 9a! Var dock så extremt trött under hela dagen på grund av att jag knappt sovit någonting natten innan och haft så ont. Men framåt kvällen vid 18-19 tiden började jag känna av samma sorts smärta som föregående kväll komma smygandes igen fast mycket mildare. Tillslut var värkarna tillbaka men inte lika starka som kvällen innan och jag kunde klocka dem med ungefär 10 minuters mellanrum. Ringde då in till förlossningen igen och sa att värkarna var tillbaka men inte lika starka som de varit kvällen innan. Fick som svar att jag skulle avvakta hemma och ringa tillbaka när jag kände att de blev smärtsammare. Hon i telefonen sa att de hade gott om plats på BB och att vi förmodligen skulle få åka in senare under natten i och med att jag hade haft värkar kvällen innan också. Men timmarna gick och istället för att värkarna blev kraftigare så avtog dem mer och mer och tillslut var dem helt borta?! Alltså ni kan inte förstå hur besviken jag blev, särskilt när hon i telefonen på förlossningen sagt att vi förmodligen skulle få åka in under natten och att det var dags nu!!

Är detta hemska förvärkar jag känt av?! Jag har inte varit rädd för förlossningen tidigare men om de smärtsamma värkarna jag kände i lördags inte var på riktigt och det ska göra ännu ondare börjar jag faktiskt bli lite nervös nu... För riktiga förlossningsvärkar kan väl inte komma och gå och hålla på i 2 dygn? Idag har jag nämligen inte känt något så starkt ännu mer än lite sammandragningar och molvärk men får se om det kommer tillbaka senare som föregående kvällar... 

Är så svårt att beskriva hur värkarna känns men man kan nog förklara det som att någon gör tusen nålar i ens svank smatidigt som någon sticker in småknivar i hela magen på en. För mig gör det mycket ondare när jag är uppe och rör på mig än om jag ligger ner och är helt stilla. Så när jag kände att värkarna kom tillbaka igårkväll var jag uppe och gick runt i lägenheten för ville att de skulle komma mer haha! Skrev ner hur jag kände hela tiden i mina anteckningar i helgen för jag trodde ju som sagt verkligen att det var dags och ville minnas hur allt började:

(bf -10) lördag 21/10 20.00 - första värken 

(bf -10) lördag 21/10 21.00 - tar två alvedon

(bf -10) lördag 21/10 23.00 - värkarna har fortsatt med ca 2-7 minuters mellanrum. Alvedon har inte hjälpt någonting. Värkarna stannar bara i ca 20 sekunder och känns som knivhugg i magen samtidigt som någon gör tusen nålar i min svank. Behöver dock inte andas igenom värkarna helt men behöver stanna upp och vara tyst om jag pratar för att "fokusera" på smärtan.

(bf -10) lördag 21/10 23.30 - ringer förlossningen som säger att jag ska ringa tillbaka när jag har 3 minuter mellan värkarna. Klockar där efter värkarna och märker att det bara är 2 minuter mellan varje men känner att jag kan härda ut lite till. Tar en dusch och går och lägger mig.

(bf -9) söndag 22/10 01.00 - lyckas nog äntligen somna efter att ha vridit mig till och från med värkar.

(bf -9) söndag 22/10 04.00 - vaknar med ett ryck med intensiva värkar som kommer med ca 5 minuters mellanrum. Går upp och tar 2 Alvedon. 

(bf -9) söndag 22/10 08.00 - värkarna avtog efter jag tagit Alvedon men hade fortfarande hyfsat regelbundna sammandragningar i ca 1 timme och nu känner jag ingenting.

(bf -9) söndag 22/10 18.15 - börjar få svagare värkar som känns som de kraftiga som kom igår.

(bf -9) söndag 22/10 18.30 - värkarna börjar bli kraftigare och gör ondare när jag är upprätt och rör på mig.

(bf -9) söndag 22/10 19.30 - ringer förlossningen och berättar om min sitaution som ber mig försöka härda ut lite till hemma och ta alvedon, duscha varmt och försöka vila för vi förmodligen kommer behöva åka in inatt och att bebis är på G.

(bf -9) söndag 22/10 - klockar värkarna som kommer 20.42, 20.51, 21.00, 21.11, 21.18

(bf -9) söndag 22/10 23.00 - allting har avtagit, mår bra igen.

/Olivia

+ gå igång en förlossning?

Hej på er! :)

Solen skiner i Växjö idag så jag ska passa på att ta med Bonzo på en långrunda i det fina vädret. Ingen bebis har dykt upp ännu så hoppas på att sätta igång det lite med mina rundor jag går men det verkar ju inte fungera det heller haha... Vår lilla tjej verkar verkligen trivas där inne men vi vill ju så gärna träffa henne nu<3Vecka 39, snälla titta ut nu!<3

/Olivia

+ välkommen veckan 39 - latensfasen?

Finaste amningsbehån med tillhörande trosor från Glammom.se

Idag går jag in i vecka 39 och jag kan knappt fatta att hela denna graviditeten snart är över!! Jag har liksom varit gravid i 267 dagar och över 95% av graviditeten är gången, jag börjar nästan få lite smått panik över att det snart är "över"! Det känns som jag har skrivit på ett papper om att jag ska vara gravid och ska vara det resten av mitt liv men snart har vi istället vår lilla bebis hos oss och min kropp kommer återgå till den "gamla vanliga" igen.

Igår låg jag i alla fall här hemma i soffan och kände att jag hade lite sammandragningar men tänkte inte mer på det. Efter någon timme började jag även känna att jag hade som svag molande mensvärk både i magen och bak i svanken. Låg och tänkte på det i nästan en timme innan en ny tanke slog mig "shit sammandragningarna verkar ju vara regelbundna". Trotts att de inte gjort ont började jag klocka dem och visst, 2-6 minuter i mellan varje sammandragning som höll i sig ca 30 sekunder och den molande värken satt fortfarande kvar. Bestämde mig tillslut för att ringa förlossningen och rådfråga vad det kunde vara för jag visste att det inte var förlossningsvärkar men något annorlunda var det ju. 

Berättade om allt för förlossningen och hon på telefon sa att det förmodligen var latensfasen som hade börjat och hon lät nästan mer panikslagen än vad jag själv var. Förklarade att jag inte hade värkar i samband med sammandragningarna utan mer som en svag molande värk som satt i hela tiden. På en skala 1-10 gjorde det liksom bara 1 ont om man säger så.  Men hon på förlossningen började prata om att jag skulle ta en värmekudde för att lindra och duscha osv och att jag från och med nu måste ta en Alvedon var 6e timme även ifall jag känner att jag inte har så ont att jag behöver ta en. Tydligen ska det vara "bra" att ha Alvedon i blodet eller något liknande när de riktiga förlossningsvärkarna väl börjar sen. Vi la på sen och jag lovade att ringa om jag kände att det hela blev värre.

Dock avtog allt mer och mer sen och jag blev nästan lite besviken i och med att hon på förlossningen sagt att det var latensfasen som börjat och efter att ha googlat pågår den mellan 8-20 timmar (ibland längre) och kan både stanna av och starta upp igen. Det står även att värkarna i latensfasen först känns som mensvärk som kommer och går för att sedan bli kraftigare. Dock står det också att vissa inte ens märker av latensfasen så kanske är i den utan att jag vet om det just nu trotts allt haha...

Idag känner jag inte av några direkta sammandragningar men har haft som en pirrande känsla och lite molvärk längst ner i magen som är där hela tiden. Har även ilningar neråt som känns som knivar som skär in i en och det har jag haft sen igårkväll! Får se om jag får några mer känningar idag eller om allt bara varit "falskt alarm". Åh allt kring graviditeten och förlossningen är så oklart nu när det börjar närma sig!! Hoppas verkligen att det är dags snart<3

/Olivia

+ vad kan man önska sig i födelsedagspresent?

Såhär såg det ut på min instastory i söndags,

Ikväll är jag och Bonzo hemma själva då Filip är på konferens till sent ikväll med jobbet. Som tur väl är så är han här i Växjö och inte iväg i Stockholm eller någon annan stad som konferenserna annars brukar vara i om mini skulle vilja titta ut! Vår kväll blir lugn här hemma och jag har tänkt försöka leta upp lite grejer jag kan önska mig i födelsedagspresent (fyller år om mindre än 3 veckor). Det enda jag kommit på hittills är en tändsticksask för 49kr och en olivolja hahaha.... Filip skrattade när jag berättade det för honom och mamma också så nu tänkte jag kolla runt lite på nätet och se om det kanske finns något annat jag skulle vilja ha! :)

/Olivia

+ höstväder och ingen bebis ännu

Hejsan,

Är precis hemkommen ifrån barnmorskan och besöket idag gick bra, allting såg bra ut och nu väntar vi bara på att bebis ska komma! Vi bokade in en tid om 2 veckor igen men förhoppningsvis kommer jag inte behöva gå på den för bebis redan kommer vara här! Barnmorskan sa i alla fall att hon inte tror jag kommer gå över tiden så lite hopp har jag allt och i sådana fall är det bara 14 dagar kvar nu som max :)

Kämpade mig igenom natten inatt, hittade ingen skön position alls att sova i, svettades och frös om vartannat, var konstant kissnödig (fast vet att det egentligen bara är bebis som trycker på urinblåsan) och hade en oro i kroppen så jag kom aldrig till ro. Känns inte som jag sovit riktigt på evigheter och trotts att jag vet att det är så våra liv kommer se ut nu framöver så kommer jag i alla fall förhoppningsvis vara trött sen när bebisen är här och kunna hitta sköna positioner att sova i... Just nu är det som att jag har myror i hela kroppen och får nästan ångest av tanken på att sova om nätterna för jag vet att jag inte kommer sova en blund!

Ska snart bege mig ut på en "powerwalk" med Bonzo för att hämta ut ett paket jag precis fick en avisering om på mobilen och sedan ser dagen lugn ut här hemma! Hoppas er dag blir bra<3Bilder från en liten promenad i söndags, hösten är verkligen här nu och det är så vackert!

/Olivia

+ besök hos barnmorskan imorgon - vecka 38

Alltså att vecka 38 lider mot sitt slut och att jag på onsdag går in i vecka 39 går bara inte att förstå! Imorgon är det dags för ett rutin besök hos barnmorskan igen för att mäta magen och kolla bebisens hjärta osv och jag ser fram emot att se hur hon ligger i sin kurva nu. Jag vill även väga mig för att se hur mycket jag gått upp nu under graviditeten då det faktiskt kan vara dags vilken dag som helst nu och jag i sådana fall vill veta hur mycket jag gick upp under hela graviditeten. Jag tror även vi ska prata lite andning för det skulle vi egentligen ha gjort förra gången men vi hade så mycket annat att diskutera så vi glömde helt bort att ta upp det. 

Nu har jag nästan mått lite för bra de senaste dagarna haha... Ska inte klaga på att jag mår bara men vill ju egentligen bara ha ont och att något ska sätta igång! Igår var jag extremt trött under dagen och fick även något blodsockerfall och på kvällen fick jag som ihållande håll i sidan av magen som satt i en halvtimme men det är det "sämsta" jag mått på senaste! Men de flesta säger att allt bara brukar starta pang bom från ingenstans så jag antar att värkarna startar eller vattnet går när man minst anar det, är så spännande att inte ha en aning om när det kan hända!! 

/Olivia

+ babychic.se

Inlägget är i samarbete med Babychic.se

Kolla så fina kläder jag har fått hem till mini från Babychic.se :) Är helt förälskad i mönstret och den mörklila färgen som kommer fram lite i det annars svart/vita! Kläderna är i lite olika storlekar så hon kommer både kunna använda lite direkt och sedan växa i lite, perfekt ju! Kolla in deras hemsida för mycket mer fina kläder till de små i åldrarna 0-5år :)

/Olivia

+ min helg

Hejsan!

Det är måndag och min helg har faktiskt varit riktigt bra och jag har till och med lyckats fota mer än vad jag brukar göra annars om helgerna! :)

I fredags gjorde vi hemmagjord pizza med parmaskinka och babyspenat och sen var det dags för det traditionella idol-myset här hemma i soffan. När idol var slut kom Maja, en kompis från Älmhult hit och sov över så vi satt uppe mycket längre än vad mitt gravida jag är van vid och bara pratade. På lördag sedan åt vi en god frukost ihop och åkte sedan en runda till stan för att köpa en ny datorladdare till mig som Bonzo hade tuggat sönder!! När vi kom hem till lägenheten sen igen hade mamma och Jens kommit hit för en fika och så fort dem åkte hemåt så kom Filips kompis förbi med sin katt. Vi var sen alldeles för trötta för att laga någon mat på kvällen så beställde hem räkmackor och såg sedan en bra film som jag tänkte tips om i ett inlägg senare! Söndagen startade jag och Filip med ännu en god frukost (älskar helgfrukostar) och sedan gick vi en långpromenad med Bonzo och barnvagnen! Tog det sedan lugnt resten av dagen och lite senare kom Filips kompisar förbi en runda :) Så ja, vi har haft fullt upp och fullt hus nästan hela helgen men det var längesen det var så mycket liv och rörelse här så har bara varit kul! 

Här är lite bilder från vår fredagskväll:/Olivia

+ emmaljunga nxt90 lounge pure

Inlägget är i samarbete med Emmaljunga.com

Åh idag fick jag äntligen ett samtal från Babyproffsen om att vår vagn hade blivit levererad! Egentligen skulle vi fått den för 2 veckor sedan men det har blivit lite förseningar och nu känner jag ett lugn och att vi har checkat av precis allt som behövs tills bebisens ankomst! 

Vi valde en Emmaljunga NXT90 i 2018s modell i färgen Lounge Pure som är en väldigt ljusgrå färg. På bilden ser den dock mycket ljusare ut än vad den är i verkligheten då jag själv tycker att den nästan ser vit ut på bilderna! Har även fått hem massa fina tillbehör som sovsäck till både ligg- och sittdel, bäddset, skötväska, kopphållare, regnskydd och lite annat smått och gott som jag tänker att jag visar upp här i framtiden! Blev så ivrig med att visa den så fort vi fick hem den nu så bäddade bara i ordning den lite snabbt för att fota :)

Var även ute och testkört den liten när jag ändå gick med Bonzo innan trotts att man känner sig lite halvgalen som går runt med en barnvagn på en promenad utan en bebis i... Var rädd att någon skulle komma fram och vilja kolla på bebisen och då hade ju bara en snutte och gosedjurselefenten funnits där i som att jag var ute och gick med den haha!! Men är verkligen supernöjd och den är så smidig att både köra, fälla ihop/upp, byta från ligg till sittdel och tar inte för mycket plats i bilen! :)

/Olivia

 

+ värkar / förvärkar om kvällarna och nätterna?!

Magen igårkväll i vecka 38<3

Är det någon här som har erfarenheter av värkar som kommer om kvällarna/nätterna men sedan är helt borta under dagen? Jag har haft det så 3 kvällar i rad nu och igår gjorde det så ont att jag till och med mådde illa och trodde jag skulle kräkas flera gånger!! Det börjar ungefär som mild mensvärk och sen helt plötsligt så kommer värkarna som börjar i ryggen och går sedan ut i magen... Jag antar att det är förvärkar men tycker att det är konstigt att de bara kommer om kvällarna och nätterna? Och finns det någon med erfarenheter kring detta som vill dela med sig av hur länge det pågick innan det var dags på riktigt? Om dagarna känner jag ingenting förutom det eviga trycket neråt som jag skrivit om innan och liiite mild värk som kan liknas mensvärk i ryggslutet och magen men det känns så pass lite att det inte påverkar något jag gör om man säger så! När värkarna kommer om kvällarna är det det enda jag kan tänka på och kan inte ens vara inne på mobilen för jag måste "fokusera" på det onda... Please baby, dyk upp snart!!<3

/Olivia