Olivia Arvén - 22 år och mamma

+ new in till mamman i huset

Det är inte ofta jag shoppar till mig själv längre men i förra veckan beställde jag hem dessa skorna och det omtalade Gucci look a like skärpet från Gina tricot! :) Är super nöjd och längtar tills jag får ett tillfälle att använda skorna för de är verkligen DÖ snygga och så bekväma att gå i trotts den höga klacken! 

/Olivia

+ sova i sin egna säng

Vet ni vad? Sedan förra veckan har vi börjat försöka få Stella att sova i sin egna säng och än så länge har det gått jätte bra! Att natta henne är inga problem alls, vi lägger ner henne i sängen runt 9 tiden och matar henne mer ersättningen där och när ersättningen är slut har hon i princip somnat av sig själv. Vi stoppar in nappen direkt på henne och sen får man sätta sig på sängkanten för hon spottar ut den några gånger så man får stoppa in den igen och efter några minuter så har hon somnat.

Är så skönt att få någon timmes ensamtid på kvällen och att somna själva i sängen och kunna sträcka på sig och ligga skönt istället för att hela tiden försöka vara stilla och inte röra sig för mycket då Stella kan vakna. Sen är vår säng så dum för man liksom sjunker ner i den när man lägger sig så om Stella ligger bredvid rullar hon emot en för det blir som en nerförsbacke. 

Just nu ser det ut som så att hon vaknar mellan 02-04 och gnäller och då tar jag uppe henne till oss i sängen och ammar henne och då somnar hon om igen i vår säng. Även ifall jag själv inte somnar förens 01 vissa kvällar så är det så guldvärt att i alla fall få 1-3 timmars sömn själv i sängen. Annars är det som att man alltid ligger på helspänn medan man sover för att inte väcka Stella, för att man är rädd att täcket ligger över huvudet på henne eller att hon skulle ligga på något konstigt sätt så hon inte kan andas. 

Hur sover ni med era bebisar?

/Olivia

+ babybjörn ny version av bärsele ONE

Inlägget är i samarbete med Babybjorn.se

Vi har fått hem den nya uppdaterade versionen av babybjörns bärsele ONE att testa och jag har faktiskt bara positiva grejer att säga om den! Vår bärsele är i cotton mix i färgen grå/puder rosa och jag är verkligen helt förälskad i looken och färgen! Den är så skön att ha på sig och är mjuk och skonsam för Stella att luta sig mot. Som ni ser så funkar den även utmärkt att bita på för ett kliande tandkött haha... Denna kommer definitivt användas flitigt av oss här hemma och den går att justera så att den sitter både bra på mig och Filip och för Stella att sitta i är hon växer :) 

Ni kan förhandsboka en likadan HÄR

/Olivia

 

 

 

+ lite för liten för sin hoppgunga

Alltså hur söt?!! I förra veckan när Stella hade sin gnälliga period på kvällen fick jag verkligen panik tillslut för ingenting hjälpte som annars bruka hjälpa för att få henne nöjd och glad. Tillslut kom jag att tänka på hoppgungan som hon fick i julklapp av Filips föräldrar och det kändes som en sista grej att testa för att få henne lugn. Monterade upp den och satt sedan ner henne där och hon slutade gnälla direkt och sken upp igen! Ibland får man testa många sig fram med många grejer innan men får en nöjd bebis alltså haha... 

/Olivia

+ vaccin

Alltså sötnosen!!

Igår var vi på BVC för att vaccinera Stella. Stackaren blev jätte ledsen som jag misstänkte men jag tycker ändå att jag själv tog det bra och försökte trösta henne så bra som jag kunde. Direkt när vi gick därifrån sen och jag la henne i vagnen somnade hon som en stock och sov hela vägen hem för att hämta Bonzo i lägenheten, hela vägen på tåget till Älmhult och sedan hela promenaden hem till huset. Tyvärr så var hon väldigt gnällig resten av dagen och kvällen sen när hon vväl aknade och man märkte att hon inte var sitt vanliga jag. Men hon fick aldrig någon feber eller så men hade ändå köpt på mig Alvedon ifall att! 

Idag verkar hon vara på bättre humör, hon ligger här bredvid mig och sover just nu och har bara varit vaken någon timme mellan 07-08 när resten av familjen var uppe för att göra i ordning sig för skola och jobb och då skrattade hon på som vanligt. Hoppas hon inte känner av något idag, vi har fått tillbaka vår nöjda glada bebis efter att vi började med ersättningen om kvällarna och det har varit så skönt att se henne nöjd och som hon alltid annars har varit :)

BVC sköterska tyckte förresten det var helt rätt att vi hade börjat ge henne ersättning om kvällarna och märkt att hon blivit nöjdare av det. Hon sa att jag inte borde oroa mig för att mjölkproduktionen minskar som vissa av er kommenterade att den skulle göra då jag ammar henne hela dagarna. Så det känns skönt att vi har gjort det bästa för vår lilla Stella<3

/Olivia

+ nelly.com - sammet skor

Inlägget är i samarbete med Nelly.com

Hur coola är inte dessa skorna då?! Älskar verkligen färgen på dem och att de är i sammet, tycker dem påminner om Pumas suede platform! :) Dessa kommer definitivt användas flitigt i vår och sommar, kan inte vänta på att slasket och regnet ska försvinna nu!

Ni hittar skon HÄR och just nu är dem på 50% rabatt och sänkta från 449kr till endast 224kr :)

/Olivia

+ skiphop wipe clean skötbädd

Inlägget är i samarbete med Amvina.se & Skiphop.com

Stella har fått hem en sån otroligt praktiskt skötbädd från Skiphop som snabbt har blivit en favorit här hemma! Den är gjort av ett mjukt och skönt material för Stella att ligga på, det är enkelt att torka rent så man slipper tvätta en massa överdrag och handdukar som hon annars ligger på och hon blir sysselsatt av den söta mobilen som dinglar över henne. Dessutom så är den säker då den är gjort i ett antiglid material så skötbädden inte kan glida omkring och trilla ner från högre höjder och man kan även spänna fast sitt barn i en sele över magen :)

/Olivia

+ lära-gå-stol

Alltså det känns som Stella har blivit så stor helt plötsligt, hon är liksom en stor bebis nu och inte ett litet spädbarn som kändes ömtåligast i världen längre. Hon är så stark i både rygg, nacke och ben och gillar inte alls att ligga ner i famnen längre (så länge hon inte är trött). Nu vill hon helst sitta eller stå upp och armarna får verkligen jobba med att hålla upp henne då hon faktiskt inte är så lätt längre. Hon älskar att sitta i denna lära-gå-stolen fast än hon inte kan använda den som den är tänkt ännu. Hon när inte ner till marken men hon älskar att sitta och sprattla med benen och kolla på de roliga leksakerna som finns framför henne. Tänk när hon växt så pass mycket sen att hon faktiskt når ner till marken och kan ta sig runt i den!! 

/Olivia

+ kilandsmattor.se - zebra matta

Inlägget är i samarbete med Kilandsmattor.se

Jag kände att det var dags att uppdatera vårt vardagsrum lite och slänga ut vår gamla zebramatta som jag köpte på rea för bara 399kr och uppdatera den till en finare från Kilandsmattor.se. I samband med att jag bytte ut mattan så passade jag på att ändra om lite i vardagsrummet och byta ut våra höst/vinter kuddar och flytta in sammetspuffen som jag köpte för någon vecka sen. Är faktiskt nöjd och känner att jag kan ha det såhär ett tag. Är ju så bra att man bara kan byta ut lite kuddar och sånt när man börjar tröttna på ett rum! :)

Men visst är mattan fin? Jag älskar verkligen den och tycker den är lagom stor att ha i vardagsrummet! Ni hittar mattan som heter Victor zebra HÄR som är gjord av kohud i konstmaterial :) 

/Olivia

+ börjat med ersättning!

I förra veckan fick jag och Filip känna på hur livet var med en onöjd bebis som vi inte alls förstod oss på. Stella har alltid varit nöjd sedan hon föddes och när hon väl har varit gnällig har det antingen varit mat, blöja eller sova som gäller och man har snabbt märkt vilken av dessa grejer det är! Men i förra veckan så var hon gnällig och gallskrek om kvällarna trotts mat, ny blöja och sömn. Enligt en app jag har så ska hon ha gått igenom en utvecklingsfas just då som kan ha påverkat hennes humör men det kändes verkligen som det var något annat som inte stämde. 

Jag har ju alltid haft överflöd med mat till Stella men i förra veckan kände jag att hon plötsligt ville äta oftare och längre, jag hade alltid så jag kunde ge henne men jag kände att brösten inte hade hunnit fylla upp sig som vanligt mellan målen hon ville ha. Så vi testade att köpa hem ersättning att ge henne och sedan vi börjat med det så har hon varit mycket nöjdare. Så antagligen har hon inte fått i sig tillräckligt med mat och varit hungrig om kvällarna stackaren... Nu ger vi henne ersättning en gång på kvällen och sedan vi började med det har hon återgått till sitt gamla nöjda jag. 

Först kände jag mig dålig och otillräcklig som inte hade så mycket mat som hon nu behöver men nu har jag tänkt om och tycker faktiskt det är skönt att kunna blanda bröstmjölk med ersättning lite. Hon har inte visat på att hon fått ont i magen av det och har alltid klarat av att äta från flaskan bra så det funkar hur bra som helst. Nu blir det enklare för Filip att ge henne mat och jag behöver inte känna mig orolig att jag pumpat ut för lite mjölk om vi skulle ha barnvakt då ersättningen alltid finns där att ta till :) Sedan känner jag mig inte 100% bekväm med att amma offentligt även ifall jag önskar att jag kunde göra det. Så om man är iväg längre stunder och hon skulle bli hungrig och jag känner att jag inte kan komma ifrån allt folk så kan man ge henne ersättning istället :)

Hur gör ni? Helammar ni, ger ni bara ersättning eller blandar ni de båda och hur har det gått för er? Jag trodde verkligen att jag skulle kunna helamma läänge men just nu ser det ut såhär. Dock försöker jag alltid amma henne lite innan vi ger ersättningen så hon "suger" igång mjölkproduktionen så att den inte minskar hos mig :)/Olivia